Máme vysvetlenie, prečo nám nestačí zjesť iba dva biele rožky!

11.01.2019
 

Tým, že je biela múka ochudobnená o otruby, je automaticky menej výživná. Je v nej menej vitamínov, menej minerálnych látok a takisto menej vlákniny. Ak chcete presnejšie čísla, biela múka je oproti celozrnnej chudobnejšia asi o 85 % vlákniny, 20% bielkovín, 50% vápnika, 70% železa, 80% vitamínu B1 či 90% vitamínu E. Čo sa týka vlákniny, iste viete, že sa výrazne spolupodieľa na zasýtení. Keďže biela múka jej obsahuje málo, na zasýtenie potrebujete väčšiu porciu pečiva. Z toho istého dôvodu vám aj rýchlejšie vytrávi a je možné, že čoskoro budete musieť siahnuť po niečom ďalšom, čo vás znova zasýti. 

Autor: bb
Videorecepty
 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Máme vysvetlenie, prečo nám nestačí zjesť iba dva biele rožky!
bb