Najchutnejšie jedlá zo pstruha: Jeho mäso je super diétne!

03.11.2019
26
 

Rybu zaraďte do jedálnička aspoň raz do týždňa. Mäso pstruha obsahuje množstvo bielkovín a necelé 2 percentá tuku. Je ľahko stráviteľné a zo sladkovodných rýb obsahuje najviac zdravých omega 3-mastných kyselín. Vo fotogalérii nájdete množstvo dobrých nápadov ako pstruha pripraviť

Vyskúšajte:

Pečený pstruh na paradajkách a víne

2 porcie

  • 2 menšie pstruhy
  • 1 lyžička mletej rasce
  • 2 lyžice zmesi sušených byliniek
  • pol lyžice dijonskej horčice
  • 2 lyžice olivového oleja + na pokvapkanie
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • 2 čerstvé vetvičky rozmarínu
  • 4 strúčiky cesnaku
  • čerstvá petržlenová vňať
  • zelená časť póru
  • biele suché víno na podliatie
  • soľ

Postup:

1. Pstruhy opláchnite a osušte. Nasoľte zvnútra aj zvonka a potrite zmesou rasce a byliniek vymiešaných s horčicou, olejom a citrónovou šťavou.

2. Vnútro rýb potrite pretlačeným cesnakom a vložte po vetvičke rozmarínu, petržlenovú vňať a po dĺžke nakrájaný pór.

3. Plech vysteľte papierom na pečenie, rozložte paradajky a na väčšie kúsky nakrájanú cibuľu. Pokvapkajte olejom, podlejte trochou vody a vínom. Rozložte pstruhy a v rúre vyhriatej na 190 °C pečte asi 30 minút do zlatista.

VIDEO:

Ako sa jednoducho zbaviť kostí zo pstruha

Autor: mab
FocusMedia
Videorecepty
 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Najchutnejšie jedlá zo pstruha: Jeho mäso je super diétne!
mab