Najchutnejšie pečené zemiačiky sú hasselback: A takto urobíte aj tekvicu

10.10.2019
16
 

Hovorí sa im HASSELBACK podľa švédskej reštaurácie Hasselbacken, kde mali v polovici 20.storočia premiéru. Piecť ako hasselback však môžete aj sladké zemiaky alebo kaleráb. Pozrite si v galérii inšpiratívne obrázky na túto skvelú jesennú maškrtu.

Zdroj foto: Instagram

PEČENÉ ZEMIAKY SO SYROM A SLANINKOU

4 PORCIE, PRÍPRAVA 10 MINÚT, PEČENIE 45 MINÚT

5 – 10 väčších zemiakov

maslo

100 g syra

200 g bryndze

kyslá smotana alebo jogurt na zriedenie

mladá cibuľka

údená slanina

soľ

olivový olej

1. Vydrhnuté a umyté zemiaky pokrájajte tak, že do každého z nich urobíte ostrým nožom tesne vedľa seba mnoho zárezov – zemiak však neprekrojte.

2. Zemiaky poukladajte tesne vedľa do zapekacej formy, bohato ich potrite olejom a do niekoľkých zárezov na každom zemiaku vložte malý kúsok masla.

3. Osoľte a pečte na 200 °C 30 – 45 minút, podľa veľkosti zemiakov. Tesne pred skončením pečenia ich posypte trochou nastrúhaného syra a nechajte v rúre zapiecť.

4. Zemiaky podávajte s bryndzou zmiešanou s kyslou smotanou alebo jogurtom, mladou cibuľkou a s vypečenými chrumkavými kúskami údenej slaniny.

Autor: db
FocusMedia
Videorecepty
 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Najchutnejšie pečené zemiačiky sú hasselback: A takto urobíte aj tekvicu
db