Najjemnejší dezert zakaždým iný: Vyklopíte z misky a hotovo!

10.02.2020
19
 

Smotanová lahôdka panna cotta patrí k najobľúbenejším a najvariabilnejším cukrárskym kúskom. Kliknite do fotogalérie a presvedčíte sa! Najťažšie z celého procesu jej prípravy je vydržať pár hodín, kým v chladničke dobre stuhne. Jej lahodná smotanová chuť vynikajúco ladí s ovocím, čokoládou i karamelom alebo orieškami.  Vyskúšať môžete aj bezlaktózovú verziu!

KOKOSOVÁ PANNA COTTA (bez laktózy)

4 porcie

Potrebujete:

250 ml kokosového mlieka

250 ml kokosovej smotany

2 lyžice vanilkového cukru

dreň z polovice vanilkového struku

4 plátky želatíny

Na malinovú omáčku:

300 g čerstvých alebo mrazených malín

2 lyžice kokosového cukru

2 lyžice kryštálového cukru

1 lyžička škrobu

pár lístkov mäty na ozdobu

Postup:

1. Kokosové mlieko a smotanu, dve lyžice cukru a dreň z vanilkového struku zohrejte v hrnci tesne pod bod varu. Nevarte!

2. Pridajte napučanú plátkovú želatínu (podľa návodu na obale), premiešajte metličkou a preceďte do misiek alebo do formičiek vypláchnutých studenou vodou. V chladničke nechajte najlepšie cez noc vychladnúť.

3. Cukor nechajte v hrnci zľahka skaramelizovať, pridajte maliny a varte, kým sa nevyparí tekutina. Vmiešajte škrob rozmiešaný v troche vody. Malinovú omáčku podávajte s vyklopenou panna cottou. Ozdobte malinami a mätovými lístkami.

VIDEO

Panna cotta s jahodami: 


 

Autor: mab
FocusMedia
Videorecepty
 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Najjemnejší dezert zakaždým iný: Vyklopíte z misky a hotovo!
mab