Najlepší tekvicový džem na svete: Máte ho dnes raz-dva!

05.11.2018
04
 

Tekvicový džem

6 POHÁROV PRÍPRAVA 40 MINÚT

Potrebujete:

  • 1 kg tekvice Hokkaido (neolúpanej, očistenej a nakrájanej na malé kúsky)
  • 100 ml vody
  • 1 väčší pomaranč
  • 1 zarovnaná lyžička Kyseliny citrónovej Dr. Oetker
  • 1 balíček Želírovacieho cukru Extra 2:1 Dr. Oetker

Postup:

  1. Do väčšieho hrnca dajte na kúsky nakrájanú tekvicu. Zalejte vodou a na miernom ohni za občasného miešania asi 20 minút povarte. Pridajte šťavu z pomaranča aj s dužinou a pomocou tyčového mixéra rozmixujte. Za stáleho miešania priveďte k varu a dôkladne povarte minimálne 5 minút.
  2. Na tanierik kvapnite lyžičku práve uvareného džemu. Ak je džem po vychladnutí málo tuhý, vmiešajte 2 zarovnané lyžičky Kyseliny citrónovej Dr. Oetker.
  3. Prípadnú penu odoberte a džemom ihneď plňte pripravené poháre až po okraj. Uzavrite ich, otočte hore dnom a asi 5 minút nechajte stáť na viečku.
Autor: kab
Videorecepty
 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Najlepší tekvicový džem na svete: Máte ho dnes raz-dva!
kab