Nehorázne jednoduchý nepečený dezert: Osviežujúce, smotanové a plné jahôd

12.04.2019
09
 

Jahodová Panna Cotta je lahodný, krémový a delikátny dezert. Hodí do horúcich letných dní pre návštevy, na komorný letný večierok, alebo len tak pre vlastné zamaškrtenie. Jednoduchá príprava s pár ingredienciami a bez pečenia vás vôbec nezaťaží, skôr si prípravu Panna Cotty užijete.

Tu je recept pre 4 osoby. Nájdite si 30 minút na prípravu a pustite do práce.

Krémová Panna Cotta plná čerstvých a šťavnatých jahôd potrebuje toto všetko na prípravu:

  • 2 lyžičky jemnej krémovej želatíny
  • 200 g čerstvých jahôd
  • 500 ml smotany na šľahanie
  • 40 g práškového cukru
  • 1 vanilkový lusk
  • rastlinný olej na vytretie formičiek

POSTUP:

  • Do mištičky dajte 2 lyžice vody a vsypte želatínu. Nechajte pár minút stáť. Štyri plastové formičky s objemom 125 ml jemne vymažte olejom.
  • Jahody roztlačte vidličkou, preprasírujte cez sitko, alebo gázu, aby ste oddelili semienka.
  • Smotanu vlejte do kastrólika spolu s cukrom a rozrezaným vanilkovým strukom vrátane drene a zrniečok. Zahrievajte pri teplote asi 50 °C. Za občasného premiešania priveďte k varu, pridajte želatínu a povarte ešte 1 až 2 minúty. Zmes preceďte a vlejte do vymastených formičiek. Odložte na 4 až 6 hodín do chladu.
  • Pár minút pre podávaním vyberte z chladničky a vyklopte na tanierik.

A ešte dobrá rada:

Ak chcete panna cotty pripraviť dvojnásobné množstvo naraz, nepridávajte dvojnásobné množstvo želatíny, stačí 1,5 násobok.

 

Autor: BN
FocusMedia
Videorecepty
 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Nehorázne jednoduchý nepečený dezert: Osviežujúce, smotanové a plné jahôd
BN