Neodoláte mrežovníku z orosených rubínových plodov višní: Rýchly recept pre vás

11.06.2019
12
 

VIŠŇOVÝ MREŽOVNÍK

 

POTREBUJETE:

NA CESTO:

  • 450 g hladkej múky
  • 150 g práškového cukru
  • 1 vajce
  • 80 g masla
  • 1 lyžičku sódy bicarbóny
  • 100 ml vlažného mlieka                                                                                                                                                                                

NA PLNKU:

  • 500 g tučného tvarohu
  • 1 žĺtok
  • 100 g práškového cukru
  • 1 vanilínový cukor
  • 2 lyžice Zlatého klasu
  • 800 g vykôstkovaných višní
  • 1 žĺtok na potretie cesta

POSTUP:                                                                                                                                                             

  • Múku, práškový cukor, vajce, maslo, sódu bicarbónu a mlieko spolu spracujeme na cesto. Asi tretinu cesta si odložíme. Zvyšnú časť cesta rozvaľkáme na pomúčenej doske a cesto dáme vopred vymastený, múkou vysypaný väčší plech.

  • Tvaroh vymiešame s práškovým a vanilínovým cukrom, žĺtkom a Zlatým klasom. Rovnomerne rozotrieme na cesto a uložíme višne.

  • Z odloženého cesta vyformujeme tenké valčeky, ktoré uložíme na povrch koláča do tvaru mriežky a potrieme ich žĺtkom. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 °C.                                                                                                              
Autor: BN
FocusMedia
Videorecepty
 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Neodoláte mrežovníku z orosených rubínových plodov višní: Rýchly recept pre vás
BN