Nepečené skvelé tiramisu: Raz-dva hotové a šťavnatý lahodný dezert je na svete

25.01.2019
09
 

CITRÓVOVO-TVAROHOVÉ TIRAMISU

POTREBUJEME:

  • 1 väčšie balenie podlhovastých piškót
  • 600 g jemného tvarohu
  • 4 vajcia
  • 4 lyžice práškového cukru
  • 1 lyžica krupicového cukru
  • lyžica vaječného likéru
  • šťava z jedného citróna
  • 2 lyžičky medu
  • uvarená osladená káva
  • mandľový likér
  • 2-3 lyžice Granka

POSTUP:

  • Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom a citrónovou šťavou. Ochutíme medom, vaječným likérom, pridáme tvaroh a spolu premiešame.

  • Z bielkov a krupicového cukru ušľaháme tuhý sneh, ktorý po častiach vmiešame do vymiešanej masy. Vychladenú kávu ochutíme podľa chuti mandľovým likérom.

  • Do misy ukladáme tesne vedľa seba piškóty namočené v ochutenej káve, natrieme časť plnky a posypeme Grankom. Postup opakujeme až do naplnenia misy. Naplnenú misu odložíme do chladu na 10-12 hodín stuhnúť.

Autor: BN
FocusMedia
Videorecepty
 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Nepečené skvelé tiramisu: Raz-dva hotové a šťavnatý lahodný dezert je na svete
BN