Niečo nové na Veľkú noc: Vajíčka zafarbené v cvikle, to je to pravé! (VIDEO)

03.04.2020
04
 

CVIKLOVÉ VAJCIA

24 KUSOV I PRÍPRAVA 40 MINÚT I  VARENIE 25 MINÚT + MARINOVANIE

  • 12 vajec
  • 1 šálka jablkového octu + 2 lyžice (šálka = 200 ml)
  • 2 malé cvikly
  • 80 g majonézy
  • 1 lyžica sardelovej alebo tuniakovej pasty
  • 1 lyžica krupicového cukru
  • soľ, mleté čierne korenie
  • farebné čili papričky na ozdobu

Postup

  1. Vajcia uvarte na tvrdo, nechajte vychladnúť a ošúpte.
  2. Do hrnca dajte jablkový ocot, 2 lyžičky soli a 3 šálky vody. Pridajte očistenú a na polovicu prekrojenú cviklu. Uveďte do varu, dajte preč z ohňa a nechajte mierne vychladnúť.
  3. Ošúpané vajcia dajte do hrnca a nechajte ich marinovať najmenej 3 hodiny (občas premiešajte). Vajcia môžu byť namáčané aj dlhšie podľa toho, aký odtieň bordovej farby chcete dosiahnuť. 
  4. Zafarbené vajcia vyberte a prekrojte na polovice. Žĺtky dajte do misy, pridajte majonézu a sardelovú alebo tuniakovú pastu. Dochuťte soľou a korením a dobre vymiešajte. Lyžičkou alebo cukrárenským zdobítkom naplňte polovice vajec.
  5. Dozdobte plátkami čili papričiek. Ak nemáte radi štipľavú chuť, vajcia posypte nasekanými bylinkami alebo pridajte tenký plátok redkvičky. 

Autor: db
FocusMedia
Videorecepty
 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Niečo nové na Veľkú noc: Vajíčka zafarbené v cvikle, to je to pravé! (VIDEO)
db