Z OMELETOVEJ torty sa naje celá rodina: Aha, ako sa pečie (RECEPT)

25.06.2020
10
 

Provensalská špecialita crespeou, nazývaná aj gâteau d’omelettes, je vlastne slaná palacinková torta. S olivami, plátkami citróna, prípadne s listovým šalátom vás dokonale zasýti. Môžete ju jesť aj vlažnú.

CRESPEOU

3 PORCIE I PRÍPRAVA 30 MINÚT I ZAPEKANIE 5 MINÚT

  • 1 lyžica masla + trochu na potretie
  •  za hrsť pokrájaných farebných paprík
  • 9 vajec
  • 2 lyžice posekaných byliniek (bazalka, pažítka, petržlen)
  • 80 g pokrájanej prerastenej slaniny
  • olivový olej 
  •  soľ, mleté čierne korenie

NA OZDOBENIE:

  • plátky citróna
  • čierne olivy bez kôstky
  • lístky bazalky

Postup:

  1. Na panvici s priemerom asi 15 cm rozohrejeme maslo a opečieme papriky pokrájané na malé kocky. Vyberieme a odložíme. Panvicu vytrieme papierovou utierkou a opečieme na nej slaninu pokrájanú na malé kúsky. Rúru vyhrejeme na 190 °C.
  2.  Do každej z troch misiek rozklepneme tri vajcia a vyšľaháme so soľou a s korením. Do prvej misky vmiešame opečenú papriku, do druhej opečenú slaninu a do tretej posekané bylinky.
  3. Panvicu opäť utrieme papierovou utierkou, nalejeme trochu oleja a z prvej zmesi vajec a papriky upečieme mäkkú omeletu. Preložíme ju na plech vystlaný papierom na pečenie.
  4. Z druhej vajcovo-slaninovej zmesi urobíme druhú omeletu a položíme ju na prvú. Rovnakým spôsobom pripravíme omeletu s bylinkami a položíme na druhú omeletu.Povrch poslednej omelety potrieme maslom a vložíme do vyhriatej rúry. Necháme päť minút zapiecť. Podávame nakrájané na trojuholníky, ozdobené plátkami citróna, olivami a lístkami bazalky.

Zdroj foto: Instagram, Dobré jedlo

Autor: db
FocusMedia
Videorecepty
 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Z OMELETOVEJ torty sa naje celá rodina: Aha, ako sa pečie (RECEPT)
db