Pravá valentínska torta: S touto šťavnatou red velvet ho dostanete!

11.02.2019
04
 

Upečte mu z lásky zamatovú tortičku cukrárky a blogerky Martiny Pintérovej. Je fantastická! V redakcii Dobrého jedla sme si po nej oblízali všetky prsty.

RED VELVET TORTA S KRÉMOM Z VAJEČNÉHO LIKÉRU

6 PORCIÍ, PRÍPRAVA 50 MINÚT, PEČENIE 60 MINÚT

Potrebujete:

NA KORPUS:

  • 170 g zmäknutého masla
  • 250 g kryštálového cukru
  • 3 vajcia
  • 1 lyžica gélového červeného potravinárskeho farbiva
  • tretina šálky rastlinného oleja (šálka – 250 ml)
  • 2 žĺtky
  • 1 lyžica kakaa
  • 365 g hladkej múky
  • 1 lyžička sódy bikarbóny
  • trištvrte lyžičky soli
  • 1,3 šálky cmaru
  • 1 lyžica vanilkového extraktu
  • 1,5 čajovej lyžičky octu

NA KRÉM:

  • 500 g mascarpone
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 3 lyžice vaječného likéru
  • 1 konzerva kondenzovaného sladeného mlieka

NA PUSINKY:

  • 2 bielky
  • 150 g cukru
  • gélové červené potravinárske farbivo

Postup:

  1. V mixéri vyšľahajte maslo s cukrom do peny. Po jednom pridávajte vajcia a každé poriadne prešľahajte. Pridajte farbivo a ostatné prísady a šľahajte, kým nevznikne hladké cesto.
  2. Cesto rozdeľte do troch foriem s priemerom asi 20 cm vymazaných maslom a vysypaných múkou. Pečte 25-30 minút pri 180 °C. Upečené korpusy vyberte z formy a nechajte vychladnúť.
  3. Pripravte krém: Vymiešajte mascarpone, vyšľahanú smotanu a vaječný likér. Po pár minútach šľahania pomaly prilievajte kondenzované mlieko a šľahajte spolu do krému.
  4. Vychladnuté korpusy natrite krémom a poukladajte na seba. Nakoniec celú tortu potrite zvyšným krémom a odložte do chladu.
  5. Pripravte pusinky: Bielky vyšľahajte do peny a postupne pridávajte cukor. Šľahajte, kým nevznikne hustý a pevný sneh.
  6. Pripravte si vrecko na zdobenie so zdobiacou špičkou. Na dlhú drevenú špajdľu naneste gélové červené farbivo a po dĺžke zdobiaceho vrecka spravte 3-4 pásy. Vrecko naplňte bielkovou penou a do plechu vystlaného papierom na pečenie robte pusinky. Pečte pri teplote 100 °C asi 60 minút. Tortu ozdobte pusinkami a môžete krájať.
Autor: kab
Videorecepty
 

Dobré jedlo

 
 
Pravá valentínska torta: S touto šťavnatou red velvet ho dostanete!
kab