Nový Food Hall v Eurovea prinesie viac gastronomických zážitkov

02
Chuťmeter:
 
 
Po tom, ako Eurovea koncom roka oznámila podpis zmluvy s medzinárodnou obchodnou sieťou Primark a 70 percentnú obsadenosť extenzie, odhaľuje ďalšie podrobnosti. V spolupráci s medzinárodným retailovým expertom Sonae Sierra predstavuje nový koncept gastro pasáže v štýle Food Hall.

Gastronomický trend navrhnutý na mieru

Súčasný foodcourt v Eurovea s rozlohou 1 600 m2 sa zväčší po otvorení skoro dvojnásobne. Na rozlohe 3 700 m2  vznikne 1 156 miest na sedenie a gastro ponuka sa rozšíri na 35 prevádzok. Súčasťou nového konceptu je tiež FOOD HALL, veľký otvorený priestor navrhnutý na mieru, ktorý prinesie návštevníkom štýlové a hlavne rôznorodé gastro zážitky. FOOD HALL je na Slovensku zatiaľ neznámym pojmom, no vo svete sa už teší obľube a za krátky čas si stihol získať status trendu. Je to nový fenomén naprieč všetkými vekovými skupinami, nové, neobjavené miesto zážitkov. Miesto kde sa stretávajú  všetci, nie len svetaznalí a cestovaním obohatení mileniáli, ale aj staršia vysoko produktívna skupina predchádzajúcej generácie X. No a v neposlednom rade, tiež stále otvorení a duchom mladí baby boomers. Slovné spojenie FOOD HALL si hľadá svoju presnú definíciu, a každý trh si zľahka dovolil svoju vlastnú variáciu, preto nie sú výnimkou aj pomenovania ako MARKET HALL, DINING HALL, FOOD ARENA a iné. Je to miesto, kde pulzujú chute a vône, kde je stretávanie sa s priateľmi rovnako vzrušujúce ako objavovanie gastronomických zážitkov.

História

FOOD HALL je hlavne miesto, ktoré nadväzuje na tradíciu, respektíve vzniklo akousi priamou evolúciou pouličného stravovania a trhoviskového štýlu stredomorských oblastí Španielska, Francúzska a Talianska. Z miest kde má gastronómia hlbokú zakorenenú tradíciu, kde je trávenie času pri jedle  a ochutnávanie  hlboko spojené s rodinnými tradíciami a rozvíjaním priateľstiev. Práve v týchto oblastiach dokážu šikovní šéfkuchári nielen pripraviť skvelé kulinárske zážitky, ale tiež vytvoriť atmosféru na tých najneočakávanejších miestach. V spojení s priaznivým klimatickým prímorským prostredím je sedenie v exteriéri, alebo mierne krytom interiéri veľmi typickou aktivitou. Keď sa tento fenomén posedenia a oddychu začal presúvať z miest ako Barcelona a Madrid a adaptovať sa na metropolitné lokality ako Amsterdam, Londýn, Kodaň a New York – začali vznikať nové, atraktívne a ešte viac exotické koncepty. Tam kde sa silná lokálna kuchyňa a tradícia spojila s novými chuťami prisťahovaleckých komunít Ázie a Pacifickej-Ázie vznikli nové atraktívne a nepoznané príklady. Niečo podobné nás čaká aj na nábreží Dunaja v Eurovea. Po celej Bratislave už dnes vznikajú obľúbené miesta svetovej kuchyne ako napríklad klasický metropolitný streetfood z New Yorku a Londýna, ktorý sa  mieša s exotickou ponukou Ázie. Tento mix rozšírený o latinsko-americké temperamentné chute aj chute Indie a blízkeho východu. Všetko toto si predstavte pod jednou dizajnovou strechou a ešte k tomu v atraktívnom interiéri.

Eurovea novým konceptom prináša na nábrežie Dunaja miesto, kde môžu návštevníci skúmať chute a nálady svetových kuchýň, alebo si vychutnávať lokálne špeciality v netradičnom prevedení, či dokonca namiešať svoj vlastný drink v špecializovanom bare. Po celej hale sú navrhnuté rôzne multifunkčné zóny, ako napríklad detský kútik, zábavná zóna, pódium pre rôzne prezentácie či vystúpenia, oddychová a spoločenská zóna s výhľadom na Dunaj, ktorý sa stal inšpiráciou pri vytváraní celého návrhu.

Vitajte na novom mieste zážitkov pod jednou strechou – vitajte vo FOOD HALL EUROVEA.  

Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Nový Food Hall v Eurovea prinesie viac gastronomických zážitkov
PR článok