Pálivá paprika z vás vytiahne uložený tuk

20.04.2019
 

Dôležitou zložkou papriky, ktorá poteší hlavne ľudí s túžbou po chudnutí či udržaní si postavy, je kapsaicín. Ide o rastlinný alkaloid, ktorý je pálivý, a tým pádom nápomocný pri zrýchľovaní metabolizmu a ničení tukov. Väčšina z nás vie, že je obsiahnutý v čili papričkách, no v menšej miere aj v klasickej paprike. A keďže s ničím to netreba preháňať, ani so štipľavým, kapsaicín z bežnej papriky vám ako impulz celkom postačí.

Nachádza sa vo vnútri papriky, v jej bielych zrnkách a tzv. rebrách. Mnoho ľudí práve tieto časti vyrezáva, no tým pádom sa oberá o najštipľavejšiu časť papriky, ktorá môže telo príjemne prehriať. Tepelná energia po ich skonzumovaní v tele stúpa, zväčšuje sa spotreba kyslíka, procesy sa rozbiehajú a pri trávení sa tým pádom vydá viac energie. Výsledkom je zvýšený výkon až spaľovanie tukov. Ak k tomu pridáte pohybovú aktivitu a celkové ľahšie stravovanie, ste na tej najlepšej ceste za krajšou postavou.

Foto: Health.com

Autor: bb
FocusMedia
Videorecepty
 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Pálivá paprika z vás vytiahne uložený tuk
bb