Pečenie so šľahačkou: Nahraďte ju niečím zdravším

12.03.2019
 

Ak používate smotanu na šľahanie ako ozdobu na torty a koláče, zvyčajne sa k nej ešte pridáva cukor alebo umelé sladidlo počas šľahania. Odstredené mlieko sa pridáva na zahustenie krémov. Nemá žiadny tuk, ponúka chuť smotany a má o 735 kalórií menej na šálku tekutiny, ako ťažká šľahačka. Pridanie prírodného nekalorického sladidla ako stévia dáva jedlu sladkú chuť bez pridania prázdnej energie.

Ďalšie zdravá alternatíva smotany na šľahanie je šľahanie tvarohu. Sladidlom aj ozdobou bude čerstvé ovocie. Tvaroh bez tuku má 100 kalórií na porciu (250g) a menej ako 1 gram tuku. Varenie so šľahačkou poskytuje bohatú, plnú chuť jedlu, ale pridáva nezdravé nasýtené tuky a zbytočné kalórie.

Foto: Shutterstock

Autor: bb
Videorecepty
 

Dobré jedlo

 
 
Pečenie so šľahačkou: Nahraďte ju niečím zdravším
bb