Sofi varí s Kauflandom: Na horúce dni osviežujúci tofu šalát s klíčkami

09.07.2019
01
 

Šaláty a leto idú k sebe. A ktorý sa hodí na horúci deň ako skvelé osvieženie? Naša malá kuchárka Sofi sa rozhodla pre tofu šalát s klíčkami. Ten jej chutí aj od maminky najviac. Spolu s Kauflandom vás naučí jednoduchý recept. Pozrite si našu šikulku v kuchyni aj vo videorecepte pod článkom.  Dobrú chuť!

TOFU ŠALÁT S KLÍČKAMI 
4 PORCIE, PRÍPRAVA 15 MINÚT  

  • 400 g tofu K-take it veggie (plátky)
  • 1 šálka mungo klíčkov 
  • 8 reďkoviek 
  • 200 g ananásu  
  • 2-3 hrste mladého špenátu 
  • olej 

Na zálievku

  • 3 lyžice olivového oleja K-Bio
  • 1 lyžica javorového sirupu
  • pol lyžice limetovej šťavy
  • 1 lyžička čili omáčky
  • pol čili papričky
  • za hrsť arašidov K-Classic
  • soľ, mleté čierne korenie

Postup:

  1. Tofu zbavte prebytočnej vlhkosti a nakrájajte na kocky. V panvici zahrejte malé množstvo oleja a tofu na ňom za občasného premiešania opečte do zlatista. 
  2. Pripravte zálievku: Zmiešajte olivový olej, javorový sirup, limetovú šťavu a čili omáčku. Môžete pridať aj čerstvú nakrájanú čili papričku. Arašidy nahrubo podrvte. 
  3. Reďkovky umyte a nakrájate na plátky, ananás nakrájajte na kocky. Dajte do misy spolu s listami špenátu. 
  4. Šalát rozdeľte na porcie, zalejte zálievkou, pridajte opečené tofu, klíčky a nahrubo podrvené arašidy. 

VIDEO: Sofí pripravuje tofu šalát s klíčkami

Autor: Dobré jedlo
FocusMedia
Videorecepty
 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Sofi varí s Kauflandom: Na horúce dni osviežujúci tofu šalát s klíčkami
Dobré jedlo