Stará dobrá klasika nikdy nesklame: Skúste domáce šamrole

29.06.2020
09
 

Nemusíte do cukrárne, pripravte si všetko, čo potrebujete k pečeniu a pustite sa do cukrárskej šou. Ľahučké šamrole plnené snehovou plnkou presvedčia všetkých, že ste skvelou cukrárkou.

ŠAMROLE

24 kusov

NA ŽĹTKOVÉ CESTO:

  • 180 g hladkej múky
  • 4 žĺtky
  • 1 lyžica octu
  • asi 100 ml bieleho vína (podľa veľkosti vajec)
  • štipka práškového cukru
  • štipka soli

NA MASLOVÉ CESTO:

  • 170 g hladkej múky + na posypanie dosky
  • 250 g masla

NA PLNKU:

  • 6 bielkov
  • 360 g jemného kryštálového cukru

EŠTE POTREBUJEME:

  • 2 žĺtky na potretie cesta
  • práškový cukor na posypanie šamrolí
  • bravčová masť na potretie formičiek

Dobré rady:

  • Prácu pri mastení formičiek si uľahčíte, ak masťou potriete plech a formičky na ňom zľahka vyvaľkáte.
  • Pri plnení nešetrite plnkou, aby trubičky neostali v strede prázdne. Ak vám predsa len plnka ostane, upečte z nej pusinky.
Autor: BN
FocusMedia
Videorecepty
 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Stará dobrá klasika nikdy nesklame: Skúste domáce šamrole
BN