Šťavnatý a hebký tvarohový mrežovník: Ríbezľový džem mu dodá šmrnc a rum arómu

08.01.2019
17
 

TVAROHOVÝ MREŽOVNÍK

POTREBUJETE:

NA CESTO:

  • 500 g hladkej múky špeciál + na pomúčenie dosky
  • 1/2 balíčka kypriaceho prášku
  • 1 lyžičku mletej škorice
  • 250 g tuku (masla, Hery)
  • 120 g práškového cukru
  • 1/2 balíčka vanilkového cukru
  • 1 vajce
  • 2 lyžice mlieka
  • 1 lyžicu rumu

NA PLNKU:

  • 0,5 l mlieka
  • 1 balíček vanilkového pudingu
  • 2 lyžice kryštálového cukru
  • 250 g tvarohu

NA POTRETIE:

  • pikantný džem (ríbezľový)

POSTUP: 

  • Pripravíme cesto: Preosiatu múku, kypriaci prášok, škoricu, zmäknutý tuk, práškový a vanilínový cukor rozmiešame, pridáme rozšľahané vajce, mlieko a rum. Vypracujeme hladké cesto, rozdelíme ho na 3 časti a dáme do chladu.

  • Pripravíme plnku: Z mlieka, pudingového prášku a cukru uvaríme hustý puding. Keď vychladne, pridáme tvaroh a spolu dobre vymiešame.

  • Vychladené cesto rozdelíme na pomúčenej doske na tri časti. Jeden diel cesta rozvaľkáme, uložíme na hlbší plech vystlaný papierom na pečenie a rozotrieme naň plnku. Rozvaľkáme druhý diel cesta a položíme na plnku. Popicháme vidličkou a natrieme džemom.

  • Tretí diel rozvaľkáme na hrubší plát. Radielkom ho pokrájame na pásiky široké asi 1,5 cm a urobíme z nich na koláči mriežku. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C 20 až 25 minút.

Autor: BN
Videorecepty
 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Šťavnatý a hebký tvarohový mrežovník: Ríbezľový džem mu dodá šmrnc a rum arómu
BN