Táto šťavnatá jahodová torta zo Schwarzvaldu má šmrnc: Recept nemá chybu

14.05.2019
14
 

JAHODOVÁ TORTA ZO SCHWARZVALDU

POTREBUJEME:

NA CESTO:

  • 4 vajcia
  • 100 g cukru
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • 100 g hladkej múky
  • 2 zarovnané kávovély žičky kypriaceho prášku
  • 25 g Gustinu (jemného kukuričného škrobu)
  • 25 g kakaa

NA NÁPLŇ:

  • 300 g jahôd
  • 50 g mliečnej čokolády
  • 500 ml smotany na šľahanie
  • 2 balíčky Smeta-fixu Dr.Oetker
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • 2 zarovnané lyžice cukru
  • 2 lyžice griotky

NA OZDOBENIE:

  • 6 lyžíc griotky
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 1 balíček Smeta-fixu Dr.Oetker
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • 50 g mliečnej alebo tmavej čokolády
  • 350 g jahôd

POSTUP:

  • Na prípravu cesta v mise vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni vajcia s cukrom a vanilínovým cukrom do peny. Preosejeme múku, kypriaci prášok, škrob a kakao a krátko vmiešame na najnižšom stupni do vaječnej peny. Cesto dohladka rozotrieme do vymastenej a múkou vysypanej formy (26 cm). Vložíme do predhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 °C asi 30 minút.

  • Uvoľníme a odstránime okraj formy, korpus vyklopíme na kuchynskú mriežku, odstránime dno formy a necháme vychladnúť. Korpus dvakrát pozdĺžne prekrojíme a spodnú časť korpusu položíme na tortový podnos.

 

  • Na prípravu náplne jahody umyjeme, očistíme a nakrájame na kocky. Čokoládu nasekáme na malé kúsky alebo vytvoríme hobliny. Elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni ušľaháme smotanu, Smeta-fix, vanilínový cukor a cukor dotuha. Ručne krátko vmiešame griotku. Polovicu smotany zmiešame s čokoládou a do druhej polovice vmiešame kúsky jahôd.

  • Spodnú čas korpusu pokvapkáme 2 lyžicami griotky a potrieme smotanovou náplňou s jahodami. Položíme strednú časť korpusu, pokvapkáme 2 lyžicami griotky a potrieme smotanovou náplňou s čokoládou. Zakryjeme poslednou časťou korpusu a pokvapkáme 2 lyžicami griotky.

  • Na ozdobenie ušľaháme smotanu na šľahanie s vanilínovým cukrom elektrickým ručným šľahačom dotuha. Potrieme povrch a okraje torty. Z čokolády vytvoríme hobliny a obsypeme okraj torty. Jahody umyjeme, očistíme, nakrájame na plátky a tortu nimi ozdobíme.

TIP: Ak tortu pripravujeme pre deti, griotku vynecháme.

Autor: BN
Videorecepty
 

Dobré jedlo

 
 
Táto šťavnatá jahodová torta zo Schwarzvaldu má šmrnc: Recept nemá chybu
BN