Tri zásady prípravy pečene: Dodržujte ich, aby nestvrdla

08.11.2018
 

1. Odblaniť

Aby ste ľahšie odstránili blanu z povrchu surovej pečene, najskôr ju na minútu ponorte do horúcej vody. Na odblanenie použite dobre naostrený úzky nôž. Blanu najprv odtiahnite a postupne prerezávajte tkanivo, ktorou je prichytená k mäsu.

2. Namočiť do mlieka

Chuť pečene zjemní, keď ju pred spracovaním namočíte do mlieka. To z nej vytiahne horké látky.

3. Nesoliť

Aby pečeň pri varení nestvrdla, soľte ju až keď bude hotová, teda tesne pred podávaním. Rovnako jej neprospieva dlhé dusenie.

Foto: Foody

Autor: Dobré jedlo
Videorecepty
 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Tri zásady prípravy pečene: Dodržujte ich, aby nestvrdla
Dobré jedlo