Túto ingredienciu ste do CHILLI CON CARNE možno nikdy nedávali: Pritom tam nutne patrí!

21.05.2020
05
 

Poriadne ostré texaské jedlo obsahuje svoju podstatnú ingredienciu už v názve. No na zvýraznenie chuti mäsa a šťavy sa do receptu pridáva aj horká čokoláda! Vedeli ste to? Jedlo zaujímavo dochutí dokonca aj s trocha škorice alebo hnedý cukor. Existujú aj vegetariánske bezmäsité verzie - chilli sin carne. Vyskúšajte náš recept na toto jedlo plné bielkovín a vlákniny. Chutí na jar, v lete, v zime... Jeho príprava trvá maximálne 40 minút a zasýti aj najhladnejšieho chlapa! 

CHILLI CON CARNE

4 PORCIE

Potrebujete:

  • 1 cibuľa
  • 4 strúčiky cesnaku
  • olej
  • 400 g mletého hovädzieho mäsa
  • 2 červené papriky
  • lyžička sušeného tymianu
  • štipka mletého muškátového orieška
  • 1 - 2 čili papričky
  • 2 – 3 kocky horkej čokolády (najlepšie s čili)
  • 4 lyžice pikantného ajvaru
  • 100 ml paradajkového pretlaku alebo krájaných paradajok z konzervy
  • 1 konzerva tmavej fazule
  • soľ, mleté čierne korenie

1. Nakrájanú cibuľu opečte na troche oleja. Pridajte nasekaný cesnak a po chvíli pridajte mleté mäso. Na prudkom ohni opekajte asi 5 minút.

2. Znížte oheň a pridajte na drobno nakrájanú papriku, tymian, soľ, muškátový oriešok a korenie. Primiešajte nakrájanú čili papričku bez jadierok a čokoládu.

3. Pridajte ajvar a pretlak. Za občasného miešania varte 10 minút. Potom zamiešajte fazuľu aj s nálevom. Po 10 minútach odstavte. Podávajte s ryžou.

DOBRÁ ​RADA: Kúsok horkej čokolády do tohto jedla určite pridajte! Do receptu môžete pridať aj kukuricu. Jedlo bude chrumkavejšie.

Autor: mab
FocusMedia
Videorecepty
 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Túto ingredienciu ste do CHILLI CON CARNE možno nikdy nedávali: Pritom tam nutne patrí!
mab