Uľahčite si varenie a skráťte si čas strávený v kuchyni

04.11.2018
 
  • Hovädzie mäso rýchlejšie zmäkne a nebudete ho musieť dlho variť, ak k nemu pridáte lyžičku prášku do pečiva alebo sódy bikarbóny.
  • Pre nadýchané rezne, z ktorých nebude opadávať strúhanka k nej pri obaľovaní pridajte pár kvapiek vody. Rezne dokonca nebudú ani také mastné.
  • Chcete mať hnedú a chrumkavú kožu kuraťa? Potrite ju krátko pred dopečením pivom.
  • Ak ste presolili polievku, pridajte do nej dva uvarené vaječné bielky alebo zemiak, ešte 10 minút povarte a potom vyberte. Prebytočnú soľ by mali stiahnuť.
  • Pečené zemiaky budú chrumkavejšie, ak ich ešte surové posypete múkou a až potom vložíte do rúry.
  • Na pripálenú ryžu si na pomoc zoberte chlieb. Keď ju odstavíte, položíte krajec pod pokrievku a o 5 minút ho vyberiete. Vytiahne z ryže závan spáleniny.
  • Aby sa sypké zemiaky nerozvarili pridajte k ním počas varenia trochu octu.

Foto: Shutterstock

Autor: bb
Videorecepty
 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Uľahčite si varenie a skráťte si čas strávený v kuchyni
bb