Upečte cez víkend úžasný krémeš: S fotopostupom profi cukrárky to bude hračka! (FOTO)

23.03.2018
12
 

Už na ne nebudete chodiť do cukrárne! Spolupracovníčka Dobrého jedla, šikovná cukrárka Veronika Kollárová vás naučí piecť domáce krémeše, po ktorých sa u vás zľahne zem. Sú naozaj fantastické a hotové raz-dva.

FRANCÚZSKY KRÉMEŠ

PRÍPRAVA 50 MINÚT + CHLADENIE, PEČENIE 20 MINÚT

Potrebujete:

  • 500 g lístkového cesta
  • 1 šľahačkovú smotanu
  • 1 stužovač šľahačky v prášku (nemusí byť)

Na krém:

  • 4 vajcia
  • trochu práškového cukru
  • 1 l mlieka
  • 4 balíčky vanilkového pudingu
  • 250 g kryštálového cukru
  • pár kvapiek vanilkovej esencie
  • 140 g masla
  • Na čokoládovú polevu:
  • 100 g čokolády
  • 50 g masla
  • 25 ml oleja

Postup podľa Veroniky nájdete v našej galérii.

Autor: kab
FocusMedia
Videorecepty
 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Upečte cez víkend úžasný krémeš: S fotopostupom profi cukrárky to bude hračka! (FOTO)
kab