Famózne veterníky na Veľkú noc: Budete z nich paf!

22.04.2019
15
 

Zbožňujeme našu cukrárku Veroniku Kollárovú! Už nás naučila piecť celú kopu dobrôt, no z týchto jej veterníkov sme naozaj paf. Potešíte nimi svojich milovaných už tento víkend? Vrelo vám to odporúčame... a ak ste skôr za klasickú karamelovú verziu, nech sa páči, v galérii nájdete postup. vaši šibači sa budú zalizovať až za ušami!

Veterníky s mascarpone, jahodami a mätou

20 KUSOV, PRÍPRAVA 30 MINÚT, PEČENIE 20 MINÚT

Potrebujete:

Na cesto:

250 ml vody

150 g masla

200 g hladkej múky

štipka soli

5-6 vajec (podľa hustoty hmoty)

Na plnku:

250 g mascarpone

200 g smotany na šľahanie

pol lyžičky mletej vanilky

2-3 lyžice práškového cukru

3-4 lístky mäty

125 g jahôd

Postup nájdete priamo v našej galérii. A dozviete sa v nej aj to, ako pripraviť klasický karamelový veterník.

Autor: kab
FocusMedia
Videorecepty
 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Famózne veterníky na Veľkú noc: Budete z nich paf!
kab