Výborná osviežujúca tortička zo šťavnatej rebarbory: Privítajte jar s týmto skvelým receptom

15.03.2019
09
 

REBARBOROVÁ TORTA

POTREBUJEME:

NA CESTO:

  • 200-240 g polohrubej múky
  • 60 g práškového cukru
  • 1 žĺtok
  • 150 g Palmarinu
  • soľ

NA PLNKU:

  • 700 g rebarbory
  • 1 a pol lyžice masla
  • 2 lyžice krupicového cukru
  • 250 ml mlieka
  • 1 Zlatý klas
  • 1  balíček vanilínového cukru
  • 3 lyžice práškového cukru
  • 1 žĺtok
  • 1 lyžicu Zlatého klasu
  • 2 lyžice mlieka

POSTUP:

  • Z múky, Palmarinu, práškového cukru, žĺtka a štipky soli vypracujeme cesto. Rozvaľkáme ho na pomúčenej doske do okrúhleho tvaru a vyložíme ním dno i boky vymastenej, vysypanej, okrúhlej vrúbkovanej formy. Cesto popicháme vidličkou a vložíme do vyhriatej rúry predpiecť na 7-10 minút.

  • Z 250 ml mlieka, práškového cukru a Zlatého klasu uvaríme puding. Do teplého pudingu vmiešame žĺtok, premiešame a necháme vychladnúť. 600 g rebarbory pokrájame, posypeme krupicovým cukrom a podusíme v panvici na rozpustenom masle. V 2 lyžiciach mlieka rozmiešame 1 lyžicu Zlatého klasu, vlejeme do udusenej rebarbory a krátko povaríme. Odstavíme z ohňa, pridáme vychladnutý puding a spolu premiešame.

  • Plnku navrstvíme na predpečené cesto vo forme, povrch torty posypeme zvyšnou pokrájanou rebarborou, posypeme vanilínovým cukrom a vo vyhriatej rúre upečieme.

Autor: BN
Videorecepty
 

Dobré jedlo

 
 
Výborná osviežujúca tortička zo šťavnatej rebarbory: Privítajte jar s týmto skvelým receptom
BN