Vyprážanie na masle: Čomu pomôže jeho riedenie s olejom?

08.06.2019
 

Ak už chcete používať maslo na varenie, môžete si s ním vypražiť jedlo trochu ľahšie. Vyprážanie potravín na masle môže však predstavovať problém, pretože maslo rýchlo horí. Je preto nutné dodržiavať dôležité bezpečnostné pokyny. Predhrejte panvicu na stredne nízku teplotu pred pridaním masla. Nikdy ho nesmažte na vysokej teplote. Pridajte maslo na dno vašej panvice. Akonáhle sa roztaví, začnite pripravovať váš recept.

Riedenie s olejom
Pomôžte roztápaniu masla jeho krúžením na panvici. Keď sa roztopí a začne hnednúť, je už neskoro. Pridajte doň jedlo ešte pred sfarbením. Skombinujte maslo s repkovým alebo slnečnicových olejom v pomere 2:1 pri potravinách, ktoré môžu vyžadovať trochu viac tepla, alebo dlhšiu dobu pečenia. Týmto spôsobom dostanete chuť masla do jedla, bez toho, aby ste ho spálili. Len, aby ste vedeli, jedla lyžica masla má zhruba 100 kalórií, 11 g tuku a 7 g nasýtených tukov. 

Autor: bb
FocusMedia
Videorecepty
 

Dobré jedlo

 
 
Vyprážanie na masle: Čomu pomôže jeho riedenie s olejom?
bb