Zápcha z čokolády: Prečo bráni vyprázdňovaniu?

10.08.2019
 

Čokoláda a syry spomaľujú prechod potravy črevom a môžu byť jednou z príčin zápchy. Je dokázaný vzťah medzi zápchou a dokonca aj depresívnymi stavmi. Chemicky či priemyselne upravené potraviny, často spôsobujú nepravidelné vyprázdňovanie a znižujú črevnú peristaltiku. K týmto problémom výrazne prispievajú aj tuky, cukry či údeniny a nedostatok vlákniny z ovocia a zeleniny.

Toxíny zo zahnívajúcich zbytkov potravín, najmä mäsa, premnožených kvasiniek a plesní otravujú telo. Dávať si niekoľko dní za sebou stále iba sladkosti a čokoládu by bola katastrofa pre metabolizmus. Čokoládu zhoršuje zápchu, patogénnym organizmom poskytuje základný zdroj potravy.

Foto: Pluska

Autor: bb
FocusMedia
Videorecepty
 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Zápcha z čokolády: Prečo bráni vyprázdňovaniu?
bb