6 / 7
Cesto znovu vyvaľkajte
na dlhší plát, preložte kratšie
protiľahlé okraje cesta dovnútra,
aby sa dotýkali. Cesto
znovu preložte na polovicu
(podobne ako knihu), zabaľte
do papiera na pečenie alebo
potravinárskej fólie a odložte
na hodinu do chladničky. Ak
rýchlo kysne aj v chladničke,
zaťažte ho. Cesto znovu vyvaľkajte
a preložte ako v predchádzajúcom
bode. Dajte znovu
vychladiť. Postup opakuje
ešte dvakrát. Nakoniec cesto
znovu vyvaľkajte na rozmer
asi 70 x 25 cm.
Cesto znovu vyvaľkajte na dlhší plát, preložte kratšie protiľahlé okraje cesta dovnútra, aby sa dotýkali. Cesto znovu preložte na polovicu (podobne ako knihu), zabaľte do papiera na pečenie alebo potravinárskej fólie a odložte na hodinu do chladničky. Ak rýchlo kysne aj v chladničke, zaťažte ho. Cesto znovu vyvaľkajte a preložte ako v predchádzajúcom bode. Dajte znovu vychladiť. Postup opakuje ešte dvakrát. Nakoniec cesto znovu vyvaľkajte na rozmer asi 70 x 25 cm.
Autor: Laura Witteková

Späť na článok: Domáci maslový croissant: Prehľadný fotopostup, ktorý zvládne každý