2 / 4
Uvarte si sirup

Výroba sirupu nie je náročná. Potrebujete štvrť kila čerstvého zázvoru, pol litra vody a pol kila cukru. Koreň nakrájajte na kocky a vložte do vriacej, štedro osladenej vody. Nechajte variť minimálne hodinu a pol. Potom zázvor sceďte a ak je sirup riedky, varte ho, kým nezhustne. Po vychladnutí ho skladujte v chladničke. Prvé dni bude pikantný, časom však táto chuť vyprchá. Sirup pite so sódou a s citrónom alebo si ním ochucujte zelený čaj. Kúsky vareného ďumbiera po vychladnutí uložte na plech vysypaný práškovým cukrom. Premiešajte a nechajte vysušiť. Takýmto spôsobom si vytvoríte kandizovaný zázvor.
Uvarte si sirup Výroba sirupu nie je náročná. Potrebujete štvrť kila čerstvého zázvoru, pol litra vody a pol kila cukru. Koreň nakrájajte na kocky a vložte do vriacej, štedro osladenej vody. Nechajte variť minimálne hodinu a pol. Potom zázvor sceďte a ak je sirup riedky, varte ho, kým nezhustne. Po vychladnutí ho skladujte v chladničke. Prvé dni bude pikantný, časom však táto chuť vyprchá. Sirup pite so sódou a s citrónom alebo si ním ochucujte zelený čaj. Kúsky vareného ďumbiera po vychladnutí uložte na plech vysypaný práškovým cukrom. Premiešajte a nechajte vysušiť. Takýmto spôsobom si vytvoríte kandizovaný zázvor.
Autor: Shutterstock

Späť na článok: Zázvor nie je pre každého! Toto musíte vedieť skôr, než ho začnete piť