2 / 6
Ešte dramatickejšie rastie počet kalórií v zelenine ako mrkva či celer. Aj jeden kúsok má skromných 6 kalórií, po tom, čo ho vhodíte do polievky a uvaríte, má ten istý kúsok už kalórií 5x viac, celých 30! Opäť je na príčine celulóza, ktorá je v surovej forme ťažko stráviteľná, ale po uvarení ju telo dokáže využiť pre seba.
Ešte dramatickejšie rastie počet kalórií v zelenine ako mrkva či celer. Aj jeden kúsok má skromných 6 kalórií, po tom, čo ho vhodíte do polievky a uvaríte, má ten istý kúsok už kalórií 5x viac, celých 30! Opäť je na príčine celulóza, ktorá je v surovej forme ťažko stráviteľná, ale po uvarení ju telo dokáže využiť pre seba.
Autor: Shutterstock

Späť na článok: Nedajte sa nachytať! Mnohé potraviny majú po zohriatí viac kalórií ako za studena