3 / 7
Liečivú silu cesnaku zabezpečuje aminokyselina nazývaná alicín, ktorá má prírodné protizápalové a protiplesňové účinky a dokáže stimulovať imunitný systém. Za antibakteriálny a antivírusový účinok cesnaku sú zodpovedné najmä sírne zlúčeniny, ktoré zároveň zapríčiňujú typický cesnakový zápach. Ak vám neprekáža, dajte si cesnak radšej surový - potrite ho na chlieb alebo roztlačte do nátierky. Vplyvom vyššej teploty sa totiž antibiotická účinnosť liečivých látok v cesnaku znižuje.
Liečivú silu cesnaku zabezpečuje aminokyselina nazývaná alicín, ktorá má prírodné protizápalové a protiplesňové účinky a dokáže stimulovať imunitný systém. Za antibakteriálny a antivírusový účinok cesnaku sú zodpovedné najmä sírne zlúčeniny, ktoré zároveň zapríčiňujú typický cesnakový zápach. Ak vám neprekáža, dajte si cesnak radšej surový - potrite ho na chlieb alebo roztlačte do nátierky. Vplyvom vyššej teploty sa totiž antibiotická účinnosť liečivých látok v cesnaku znižuje.
Autor: Shutterstock

Späť na článok: Tieto potraviny jedli naši predkovia. Neprekvapila ich nádcha ani ťažkosti so zubami