4 / 7
Keď sa už zásoby počas leta a jesene minuli, prišli na rad potraviny uskladnené na zimu. Aby si naši predkovia dokázali kapustu zakonzervovať na celý rok, objavili čaro fermentácie a urobili dobre. Kvasená kapusta je vďaka svojmu vysokému podielu vitamínu C skvelým bojovníkom proti nachladnutiu. Obsahuje veľa vlákniny, ďalších vitamínov, fytoživín a podporuje rozvoj dobrých baktérií v čreve. Takže je dobrá aj na zlepšenie trávenia.
Keď sa už zásoby počas leta a jesene minuli, prišli na rad potraviny uskladnené na zimu. Aby si naši predkovia dokázali kapustu zakonzervovať na celý rok, objavili čaro fermentácie a urobili dobre. Kvasená kapusta je vďaka svojmu vysokému podielu vitamínu C skvelým bojovníkom proti nachladnutiu. Obsahuje veľa vlákniny, ďalších vitamínov, fytoživín a podporuje rozvoj dobrých baktérií v čreve. Takže je dobrá aj na zlepšenie trávenia.
Autor: Shutterstock

Späť na článok: Tieto potraviny jedli naši predkovia. Neprekvapila ich nádcha ani ťažkosti so zubami