09. septembra 2019

Boľavé hrdlo? Recept od babičky s ním zatočí!

Ešte sa len začal školský rok a v laviciach už vyčíňa choroba. My sme sa aktuálne stretli s angínou. Sprevádzala ju únava, podráždenosť a horúčka. Bolesť hrdla sa prejavila neskôr, ale nevadí tento recept vám pomôže ju zvládnuť.

Autor: Profimedia

Možno tento návod niekto pozná, niekto nie. Ja ho mám od mojej babky. Neobsahuje nič zložité. Postačí vám kryštálový cukor, citrón a maslo. Zdá sa vám to zvláštna kombinácia? Keď ju ochutnáte, ešte si aj pomaškrtíte. Presné množstvá v recepte nehľadajte, robievame to od oka.

Budete potrebovať:

šťava z polovice citróna

asi jeden a pol lyžice kryštálového cukru

približne 20 g masla

Postup:

V malom hrnčeku na miernom ohni pripravte karamel. Akonáhle sa cukor rozpustí, pridajte do neho maslo a miešajte. Zmes odstavte z plameňa a pridajte šťavu z citróna, miešajte. Až vznikne homogénna zmes, podávajte po malých lyžičkách pokým je teplá. Pozor ihneď po zmiešaní by vás medicína mohla popáliť!

Zídu sa vám aj tieto recepty:

Voňavý rozmarín nielen pre chuť, ale aj pre zdravie + SUPER TIPY, ktoré musíte vyskúšať

Bylinka našich babičiek! Úžasná dúška materina nie je len proti kašľu

Autor: Jarmila Szabóová
FocusMedia
VIDEO Záhradkár
  • Aktuálne číslo

Záhradkár

Užitočné veci do vašej záhrady

 

 

 
 

 Vaša záhrada

Záhradné inšpirácie od našich čitateľov
 najkrajšie cibuľoviny

zuzana danázsová

10 hlasov
 dedkov bicykel

Zuzana Fačková

14 hlasov

Ildikó Nagyová

7 hlasov

Ildikó Nagyová

4 hlasy
 
 

žena.sk

Prečo si nezvoliť pôrod

Prečo si nezvoliť pôrod "na suchu"? Aké sú skúsenosti mamičiek?

Zistite, či ste alergická na vajíčka: Sledujte tieto príznaky!

Zistite, či ste alergická na vajíčka: Sledujte tieto príznaky!

Na internet či k lekárovi: Oplatí sa liečiť online spôsobom?

Na internet či k lekárovi: Oplatí sa liečiť online spôsobom?

Prečo možeme zjesť z tuniaka iba 147 gramov za týždeň? A čo ostatné ryby?

Prečo možeme zjesť z tuniaka iba 147 gramov za týždeň? A čo ostatné ryby?

Boľavé hrdlo? Recept od babičky s ním zatočí!
Jarmila Szabóová