03. decembra 2019

Škorica nielen do pečenia! Táto voňavá korenina je zároveň i zdravá

V tomto predvianočnom čase sa škorica používa pomerne často. Pridáva sa do pečenia, je súčasťou vareného vína, dokonca sa z nej vyrábajú rôzne ozdoby, ktorými si prevoniate svoje bývanie. Čo všetko však v sebe skrýva?

Škorica je prírodné antibiotikum. Autor: profimedia.sk

Keď sa povie škorica, mnohým sa vybavia práve Vianoce, ktorých vôňu im pripomína. No táto korenina je vlastne vysušenou kôrou stromu škoricovník (Cinnamomum). Je to vždyzelený strom a poznáme dva druhy škoricovník čínsky (Cinnamomum aromaticum) a škoricovník cejlónsky (Cinnamomum zeylanicum). Škorica má typickú vôňu a je známa ako prášok alebo aj ako rolka. Škoricovník má rád vlhké a teplé počasie a môže dorásť až do výšky 15 metrov.

Predchádzajúca strana 1 / 7 Nasledujúca strana
FocusMedia
VIDEO Záhradkár
  • Aktuálne číslo

Záhradkár

Užitočné veci do vašej záhrady

 

 

 
 

 Vaša záhrada

Záhradné inšpirácie od našich čitateľov
 najkrajšie cibuľoviny

zuzana danázsová

12 hlasov
 dedkov bicykel

Zuzana Fačková

14 hlasov

Ildikó Nagyová

9 hlasov

Ildikó Nagyová

5 hlasov
 
 

žena.sk

Prečo si nezvoliť pôrod

Prečo si nezvoliť pôrod "na suchu"? Aké sú skúsenosti mamičiek?

Zistite, či ste alergická na vajíčka: Sledujte tieto príznaky!

Zistite, či ste alergická na vajíčka: Sledujte tieto príznaky!

Na internet či k lekárovi: Oplatí sa liečiť online spôsobom?

Na internet či k lekárovi: Oplatí sa liečiť online spôsobom?

Prečo možeme zjesť z tuniaka iba 147 gramov za týždeň? A čo ostatné ryby?

Prečo možeme zjesť z tuniaka iba 147 gramov za týždeň? A čo ostatné ryby?

Škorica nielen do pečenia! Táto voňavá korenina je zároveň i zdravá
Sedláčková Soňa