13. mája 2017

Baklažán: Diétna lahôdka na tanieri

Baklažán je nielen chutný a zdravý, ale i nízkokalorický, čiže vhodný aj pri odtučňovacích diétach. Šupka obsahuje veľké množstvo rutínu, ktorý je lapač voľných radikálov, preto ho radšej nelúpeme.

Najzdravším spôsobom prípravy baklažánov je pečenie Autor: profimedia.sk

Pečený baklažán

Čo budeme potrebovať:

  • jeden baklažán
  • 100 g mozzarelly
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 30 g syra feta
  • polovičku čili papričky
  • 30 g cherry rajčiakov
  • jednu bagetu
  • jeden strúčik cesnaku

Postup:

Do umytého, osušeného baklažánu urobíme hlbšie zvislé zárezy asi 1 cm od seba. Do zárezov opatrne vsypeme soľ a necháme 20 minút pôsobiť.

Baklažán opláchneme, osušíme, dáme do olejom potretej zapekacej misy a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 180 °C asi 40 minút.

Mozzarellu nakrájame na kolieska, syr feta nahrubo nastrúhame a zmiešame s prelisovaným cesnakom. Čili papričku pokrájame na kolieska a semienka z nej vyberieme.

Predpečený baklažán z rúry vyberieme a do otvorov vložíme kolieska mozzarelly. Na povrchu posypeme syrom feta s cesnakom a uložíme kolieska čili papričky.

Vložíme späť do rúry, teplotu znížime na 160 °C a dopečieme. Potom baklažán pokrájame na kúsky. Podávame s bagetou a so cherry rajčiakmi.

Vyskúšajte tiež: Uvarte si chuť Orientu! Zeleninové curry vás dostane

V tomto článku sa zaoberáme baklažán ...viac
Autor: Peter Záhradník, Soňa Bobeková
 

Užitočné veci do vašej záhrady

 
 

 

 
 

 Vaša záhrada

Záhradné inšpirácie od našich čitateľov
 Moja azalka

Dana Burianova

0 hlasov
 Moje azalky

Dana Burianova

0 hlasov
 Mobilný kvetináč :-).

Eva Dírerová

0 hlasov
 Mláďata žltochvosta

Ildikó Nagyová

2 hlasy
 
 

žena.sk

Iba TOTO sú bezpečné spôsoby rozmrazovania mäsa

Iba TOTO sú bezpečné spôsoby rozmrazovania mäsa

Veľa sedíte? Musíte piť džúsy, inak skončíte s črevami v nemocnici!

Veľa sedíte? Musíte piť džúsy, inak skončíte s črevami v nemocnici!

Pár hodín a zase ste v chladničke? Lekári stanovili čas vhodný na hladovanie

Pár hodín a zase ste v chladničke? Lekári stanovili čas vhodný na hladovanie

Chrápanie: Predzvesť infarktu?

Chrápanie: Predzvesť infarktu?