18. septembra 2019

Budete si olizovať všetky prsty! Využite zemiakovú úrodu a pripravte super langoše

Zemiaková klasika môže rozvoniavať aj u vás doma! Pripravte si obľúbenú pochúťku!

Autor: profimedia.sk

Zemiakové langoše

Na kvások: 30 g droždia, 150 ml vlažného mlieka, 1 lyžičku kryštálového cukru

Na cesto: 500 g hladkej múky + na pomúčenie, dosky 200 g uvarených zemiakov, 150 ml vlažnej vody, olej na vyprážanie, soľ

K langošom: kyslú smotanu, nastrúhaný syr, kečup, cesnak

Z droždia, vlažného mlieka a cukru pripravte kvások. Po vykysnutí ho spolu s najemno postrúhanými zemiakmi pridáme k múke. Osolíme, pridajte vodu a vypracujte hladké cesto. Prikryte utierkou a dajte na teplé miesto vykysnúť.

Cesto rozdeľte na pomúčenej doske na rovnako veľké bochníčky vo veľkosti dlane. Prikryte utierkou a nechajte ešte 15 minút kysnúť. Bochníčky roztiahnite od stredu ku krajom prstami namočenými do oleja. Jednotlivé langoše vyprážajte v dostatočnom množstve horúceho oleja. Podávajte ich natreté kyslou smotanou a posypané strúhaným syrom. Podľa chuti potrieme kečupom či cesnakom. 

Vyskúšajte tiež: 

V tomto článku sa zaoberáme Zemiaky ...viac
Autor: Patrícia Poklembová
FocusMedia
VIDEO Záhradkár
  • Aktuálne číslo

Záhradkár

Užitočné veci do vašej záhrady

 

 

 
 

 Vaša záhrada

Záhradné inšpirácie od našich čitateľov
 najkrajšie cibuľoviny

zuzana danázsová

10 hlasov
 dedkov bicykel

Zuzana Fačková

14 hlasov

Ildikó Nagyová

7 hlasov

Ildikó Nagyová

5 hlasov
 
 

žena.sk

Prečo si nezvoliť pôrod

Prečo si nezvoliť pôrod "na suchu"? Aké sú skúsenosti mamičiek?

Zistite, či ste alergická na vajíčka: Sledujte tieto príznaky!

Zistite, či ste alergická na vajíčka: Sledujte tieto príznaky!

Na internet či k lekárovi: Oplatí sa liečiť online spôsobom?

Na internet či k lekárovi: Oplatí sa liečiť online spôsobom?

Prečo možeme zjesť z tuniaka iba 147 gramov za týždeň? A čo ostatné ryby?

Prečo možeme zjesť z tuniaka iba 147 gramov za týždeň? A čo ostatné ryby?

Budete si olizovať všetky prsty! Využite zemiakovú úrodu a pripravte super langoše
Patrícia Poklembová