19. augusta 2019

Černicová úroda v krásnej dobrote! S týmto receptom sa makrónky podaria aj vám

Krásny a vynikajúci dezert! Pripravte si z úrody černíc makrónky a spríjemnite si prázdninové dni.

Autor: profimedia.sk

Černicové makrónky

Potrebujete: trištvrte hrnčeka mletých mandlí, 1 hrnček práškového cukru, 2 bielky z veľkých vajec, štvrť hrnčeka krupicového cukru, soľ, potravinárske farbivo

Na krém: černice, cukor, mascarpone, maslo

V miske zmiešajte práškový cukor, mleté mandle a štipku soli. Potom zmes preosejte. V ďalšej nádobe ušľahajte tuhý sneh z bielkov a cukru a pridajte trošku farbiva. Obidve zmesi opatrne zmiešajte. Potom je čas plniť cestom silikónovú formu na makrónky.

Pečte ich v rúre vyhriatej na 150 °C asi 13 minút a nechajte vychladnúť. Černice zmiešajte s cukrom a rozmixujte. Potom ich prepasírujte. Mascarpone dobre rozmiešajte s maslom a s černicami. Krémom spojte makrónky a odložte ich na niekoľko hodín do chladničky.

Vyskúšajte tiež: 

Autor: Patrícia Poklembová
FocusMedia
VIDEO Záhradkár
  • Aktuálne číslo

Záhradkár

Užitočné veci do vašej záhrady

 

 

 
 

 Vaša záhrada

Záhradné inšpirácie od našich čitateľov
 najkrajšie cibuľoviny

zuzana danázsová

10 hlasov
 dedkov bicykel

Zuzana Fačková

14 hlasov

Ildikó Nagyová

7 hlasov

Ildikó Nagyová

4 hlasy
 
 

žena.sk

Prečo si nezvoliť pôrod

Prečo si nezvoliť pôrod "na suchu"? Aké sú skúsenosti mamičiek?

Zistite, či ste alergická na vajíčka: Sledujte tieto príznaky!

Zistite, či ste alergická na vajíčka: Sledujte tieto príznaky!

Na internet či k lekárovi: Oplatí sa liečiť online spôsobom?

Na internet či k lekárovi: Oplatí sa liečiť online spôsobom?

Prečo možeme zjesť z tuniaka iba 147 gramov za týždeň? A čo ostatné ryby?

Prečo možeme zjesť z tuniaka iba 147 gramov za týždeň? A čo ostatné ryby?

Černicová úroda v krásnej dobrote! S týmto receptom sa makrónky podaria aj vám
Patrícia Poklembová