09. decembra 2019

Dobrota z trhov aj doma! Vyskúšajte pripraviť obľúbené trdelníky

Tejto tradičnej pochúťke odolá veru málokto! Pripravte doma voňavé trdelníky podľa svojho gusta.

Vyskúšajte a pripravte si domáce. Autor: profimedia.sk

Domáci trdelník

Potrebujete: 500 g polohrubej múky, 80 tuku, 2 vajíčka, 42 g droždia, 250 ml mlieka, cukor, vajíčko na rozšľahanie

Do pohára nalejte vlažné mlieko a pridajte k nemu droždie a trocha cukru. Premiešajte a nechajte vytvoriť kvások. Potom do misky nasypte múku a pridajte tuk a kvások. Všetko spracujte do cesta, ktoré treba nechať vykysnúť na teplom mieste. 

Na pracovnú dosku nasypte trocha múky a z kysnutého cesta valčekom vytvorte tenkú placku. Placku nakrájajte na pásy a tie namotajte napríklad na zavárací pohár. Pri namotávaní cesto trošku natiahnite a nezabudnite koniec cesta založiť, aby sa trdelník nerozvinul.

Potom trdelníky natrite rozšľahaným vajíčkom a obaľte v cukre. Samozrejme, môžete ich posypať aj kokosom, orechami, škoricou...

Takto pripravené ich pečte v trúbe na 180 °C cca 20 minút

Vyskúšajte tiež: 

V tomto článku sa zaoberáme škorica ...viac
Autor: Lešková Patrícia
FocusMedia
VIDEO Záhradkár
  • Aktuálne číslo

Záhradkár

Užitočné veci do vašej záhrady

 

 

 
 

 Vaša záhrada

Záhradné inšpirácie od našich čitateľov
 najkrajšie cibuľoviny

zuzana danázsová

14 hlasov
 dedkov bicykel

Zuzana Fačková

16 hlasov

Ildikó Nagyová

9 hlasov

Ildikó Nagyová

6 hlasov
 
 

žena.sk

Prečo si nezvoliť pôrod

Prečo si nezvoliť pôrod "na suchu"? Aké sú skúsenosti mamičiek?

Zistite, či ste alergická na vajíčka: Sledujte tieto príznaky!

Zistite, či ste alergická na vajíčka: Sledujte tieto príznaky!

Na internet či k lekárovi: Oplatí sa liečiť online spôsobom?

Na internet či k lekárovi: Oplatí sa liečiť online spôsobom?

Prečo možeme zjesť z tuniaka iba 147 gramov za týždeň? A čo ostatné ryby?

Prečo možeme zjesť z tuniaka iba 147 gramov za týždeň? A čo ostatné ryby?

Dobrota z trhov aj doma! Vyskúšajte pripraviť obľúbené trdelníky
Lešková Patrícia