19. januára 2019

Jednoduchý a rýchly obed. Naša klasika zemiaky na kyslo

Ak premýšľate nad tým, čo uvariť, tak pripravte rokmi overenú slovenskú klasiku.

Autor: profimedia.sk

Zemiaky na kyslo

Potrebujete:  6 zemiakov, polohrubú múku, smotanu na varenie, bobkové listy, nové korenie, soľ, ocot, čierne mleté korenie, cukor

Zemiaky očistite a nakrájajte na kocky. Dajte do hrnca variť a pridajte k nim bobkový list, nové korenie a osoľte a okoreňte. Varte kým zmäknú. Potom v miske dôkladne rozmiešajte smotanu a múku a zahusťte zemiaky. Podľa chuti ešte dosoľte, ak je treba a pridať štipku cukru a prilejte ocot podľa chuti. 

Nechajte prevrieť a podávajte s vajíčkom natvrdo alebo s opraženou slaninkou či párkom. 

Vyskúšajte tiež: 

V tomto článku sa zaoberáme Zemiaky ...viac
Autor: Patrícia Poklembová
VIDEO Záhradkár

Užitočné veci do vašej záhrady

 

 

 
 

 Vaša záhrada

Záhradné inšpirácie od našich čitateľov
 najkrajšie cibuľoviny

zuzana danázsová

6 hlasov
 dedkov bicykel

Zuzana Fačková

10 hlasov

Ildikó Nagyová

4 hlasy

Ildikó Nagyová

2 hlasy
 
 

žena.sk

Prečo si nezvoliť pôrod

Prečo si nezvoliť pôrod "na suchu"? Aké sú skúsenosti mamičiek?

Zistite, či ste alergická na vajíčka: Sledujte tieto príznaky!

Zistite, či ste alergická na vajíčka: Sledujte tieto príznaky!

Na internet či k lekárovi: Oplatí sa liečiť online spôsobom?

Na internet či k lekárovi: Oplatí sa liečiť online spôsobom?

Prečo možeme zjesť z tuniaka iba 147 gramov za týždeň? A čo ostatné ryby?

Prečo možeme zjesť z tuniaka iba 147 gramov za týždeň? A čo ostatné ryby?

Jednoduchý a rýchly obed. Naša klasika zemiaky na kyslo
Patrícia Poklembová