06. októbra 2018

Na raňajky, na desiatu či na večeru. Pochutnajte si na hokkaido nátierke

Užívajte si krásnu jeseň aj na tanieri. Pripravte si rýchlu a jednoduchú nátierku z tekvice.

Vyskúšajte jednoduchú a chutnú nátierkuAutor: profimedia.sk

Hokkaido nátierka

Potrebujete: menšiu tekvicu ‘Hokkaido’, slnečnicový olej, cesnak, vegetu, soľ, mleté čierne korenie, bylinky (napr. trošku tymianu a oregana)

Tekvicu umyte a rozkrojte na polovicu. Vyberte z nej dužinu aj semienka.

Zo semienok si môžete pripraviť zdravú maškrtu. Recept TU 

Tekvicu nakrájajte na kocky a tie opečte v hrnci na oleji. Pridajte prelisovaný cesnak. Prilejte ešte trošku cesnaku, osoľte a okoreňte a tekvicu s prísadami rozmixujte. Potom ešte podľa potreby dochuťte a pridajte po troške byliniek. Podávajte s čerstvým pečivom, hriankami a zeleninou. 

Vyskúšajte tiež: 

Autor: Patrícia Poklembová
VIDEO Záhradkár

Užitočné veci do vašej záhrady

 

 

 
 

 Vaša záhrada

Záhradné inšpirácie od našich čitateľov
 najkrajšie cibuľoviny

zuzana danázsová

4 hlasy
 dedkov bicykel

Zuzana Fačková

9 hlasov

Ildikó Nagyová

3 hlasy

Ildikó Nagyová

2 hlasy
 
 

žena.sk

Prečo si nezvoliť pôrod

Prečo si nezvoliť pôrod "na suchu"? Aké sú skúsenosti mamičiek?

Zistite, či ste alergická na vajíčka: Sledujte tieto príznaky!

Zistite, či ste alergická na vajíčka: Sledujte tieto príznaky!

Na internet či k lekárovi: Oplatí sa liečiť online spôsobom?

Na internet či k lekárovi: Oplatí sa liečiť online spôsobom?

Prečo možeme zjesť z tuniaka iba 147 gramov za týždeň? A čo ostatné ryby?

Prečo možeme zjesť z tuniaka iba 147 gramov za týždeň? A čo ostatné ryby?

Na raňajky, na desiatu či na večeru. Pochutnajte si na hokkaido nátierke
Patrícia Poklembová