16. októbra 2019

Najlepší segedínsky guláš! Pripravte si toto obľúbené a jednoduché jedlo

Super klasický obed! Ak premýšľate, čo uvariť, tak si doprajte v tieto pokročilé jesenné dni segedínsky guláš.

Klasika, ktorá nikdy nesklame a neomrzí! Autor: profimedia.sk

Segedínsky guláš 

Potrebujete:  750 g bravčového mäsa (pliecko alebo výrez), 500 g kvasenej kapusty, 1 smotanu na varenie, soľ, čierne korenie, mletú červenú papriku, 3 bobkové   hladkú múku, olej

Mäso pokrájajte na kocky a dajte pražiť do hrnca na olej. Po chvíľke, keď je opražené a má bielu farbu pridajte 1 čajovú lyžičku červenej papriky, 2 čajové lyžičky soli a pol lyžičky mletého čierneho korenia. Všetko premiešajte. Keď mäso pustí šťavu, tak ho zalejte horúcou vodou tak, aby vám voda zakryla mäsko. Potom prikryte pokrievkou a občas premiešajte až kým mäso nezmäkne.

Keď je mäso zmäknuté, tak pridajte kapustu a tiež zalejte horúcou vodou tiež tak, aby pokryla kapustu. Varte asi 10 minút.

Do smotany vmiešajte asi 2 lyžice múky a rozmiešajte. Pridajte do hrnca s mäsom a kapustou a premiešajte. Trošku ešte varte a potom podávajte s parenou knedľou

Vyskúšajte tiež: 

Autor: Lešková Patrícia
FocusMedia
VIDEO Záhradkár
  • Aktuálne číslo

Záhradkár

Užitočné veci do vašej záhrady

 

 

 
 

 Vaša záhrada

Záhradné inšpirácie od našich čitateľov
 najkrajšie cibuľoviny

zuzana danázsová

11 hlasov
 dedkov bicykel

Zuzana Fačková

14 hlasov

Ildikó Nagyová

9 hlasov

Ildikó Nagyová

5 hlasov
 
 

žena.sk

Prečo si nezvoliť pôrod

Prečo si nezvoliť pôrod "na suchu"? Aké sú skúsenosti mamičiek?

Zistite, či ste alergická na vajíčka: Sledujte tieto príznaky!

Zistite, či ste alergická na vajíčka: Sledujte tieto príznaky!

Na internet či k lekárovi: Oplatí sa liečiť online spôsobom?

Na internet či k lekárovi: Oplatí sa liečiť online spôsobom?

Prečo možeme zjesť z tuniaka iba 147 gramov za týždeň? A čo ostatné ryby?

Prečo možeme zjesť z tuniaka iba 147 gramov za týždeň? A čo ostatné ryby?

Najlepší segedínsky guláš! Pripravte si toto obľúbené a jednoduché jedlo
Lešková Patrícia