07. novembra 2018

Patria k jeseni: 3 jednoduché recepty z jedlých gaštanov, ktorým neodoláte

Príroda nám ponúka presne to, čo by sme mali v danom období konzumovať. V lete sú to vitamíny z jahôd či malín, v jeseni sa musíme pred dlhými tmavými večermi obrniť niečím, čo nám zlepší náladu, doplní minerály a vitamíny, ako napríklad jedlé gaštany.

Jedlé gaštany patria k jeseni.Autor: Profimedia.sk

Gaštany majú všestranné priaznivé účinky na celé telo. Ich konzumácia sa odporúča pri kardiovaskulárnych ochoreniach, keďže obsahujú železo, zinok a vápnik, pomáhajú aj pri málokrvnosti. Podporujú myslenie, zlepšujú stav pamäti aj kvalitu kože, vlasov a nechtov. Ich konzumácia je vhodná aj pre osoby s citlivým žalúdkom. Navyše pomáhajú pri bolestiach hlavy a postavia vás na nohy v strese aj pri vyčerpaní. Vďaka obsahu vitamínov podporujú imunitu, čo oceníte najmä počas chrípkových období. Navyše sú chutné.

Predchádzajúca strana 1 / 4 Nasledujúca strana
VIDEO Záhradkár

Užitočné veci do vašej záhrady

 

 

 
 

 Vaša záhrada

Záhradné inšpirácie od našich čitateľov
 najkrajšie cibuľoviny

zuzana danázsová

4 hlasy
 dedkov bicykel

Zuzana Fačková

9 hlasov

Ildikó Nagyová

3 hlasy

Ildikó Nagyová

2 hlasy
 
 

žena.sk

Patria k jeseni: 3 jednoduché recepty z jedlých gaštanov, ktorým neodoláte
Lucia Sedláček Harničárová
Zuzana Hlúchová