10. apríla 2019

Príprava na Veľkú noc! Vyskúšajte tradičnú pasku

K prípravám na Veľkú noc patrí najmä na východnom Slovensku pečenie tradičnej pasky. Vyskúšajte ju aj vy.

Autor: profimedia.sk

Veľkonočná paska

Potrebujete na cesto: 500 g polohrubej múky, 250 ml mlieka, 60 g cukru, 1 lyžička soli, 100 g masla, 1 droždie, 1 vajce, mandle, hrozienka

Potrebujete na náplň: 200 g tvarohu, 120 g polohrubej múky, vanilínový cukor, 100 g cukru,  vajce, trochu droždia 

Zmiešajte suroviny na cesto a osobitne suroviny na tvarohovú náplň. Cestá nechajte v miske vykysnúť. Potom na doske s múkou valčekom rozvaľkajte cesto. Na cesto potom do stredu dajte plnku z tvarohu a zabaľte do bochníka alebo stočte do kruhu ako závin.  Takto pripravený bochník nechajte ešte 20 minút kysnúť.

Potom ho natrite rozpusteným maslom a posypte mandľami. Pečte pri teplote 180 °C až kým bude paska pekne zlatistá. 

Vyskúšajte tiež: 

Autor: Patrícia Poklembová
FocusMedia
VIDEO Záhradkár
  • Aktuálne číslo

Záhradkár

Užitočné veci do vašej záhrady

 

 

 
 

 Vaša záhrada

Záhradné inšpirácie od našich čitateľov
 najkrajšie cibuľoviny

zuzana danázsová

10 hlasov
 dedkov bicykel

Zuzana Fačková

14 hlasov

Ildikó Nagyová

7 hlasov

Ildikó Nagyová

5 hlasov
 
 

žena.sk

Prečo si nezvoliť pôrod

Prečo si nezvoliť pôrod "na suchu"? Aké sú skúsenosti mamičiek?

Zistite, či ste alergická na vajíčka: Sledujte tieto príznaky!

Zistite, či ste alergická na vajíčka: Sledujte tieto príznaky!

Na internet či k lekárovi: Oplatí sa liečiť online spôsobom?

Na internet či k lekárovi: Oplatí sa liečiť online spôsobom?

Prečo možeme zjesť z tuniaka iba 147 gramov za týždeň? A čo ostatné ryby?

Prečo možeme zjesť z tuniaka iba 147 gramov za týždeň? A čo ostatné ryby?

Príprava na Veľkú noc! Vyskúšajte tradičnú pasku
Patrícia Poklembová