09. marca 2019

Víkendový obed! Bravčový steak s marinovanou zeleninou

Pripravte si s nami výdatný obed.

Bravčový steak s marinovanou zeleninouAutor: DOBRÉ JEDLO

pre 4 osoby

Potrebujeme:

4 bravčové steaky z karé bez kosti (à 200 g)
1 viazaničku reďkovky
2 červené papriky
1 viazaničku petržlenovej vňate
1 strúčik cesnaku
1 malú cibuľu
3 PL balzamikového octu
4 PL olivového oleja
4 tortilly
soľ
čerstvo pomleté čierne korenie

Postup:

1. Reďkovky a papriku očistíme a umyjeme. Papriku nakrájame na pásiky a reďkovku na menšie kocky. Petržlenovú vňať opláchneme a nahrubo nasekáme.

2. Ošúpeme cesnak a cibuľu. Cesnak nakrájame na  tenké plátky a cibuľu na malé kocky. V miske zmiešame nakrájaný cesnak, cibuľu, petržlenovú vňať, bal­zamikový ocot a všľaháme 2 lyžice oleja. Zmes ochutíme soľou a čiernym korením a premiešame. V pripravenej marináde marinujeme papriku a reďkovky.

3. Steaky opláchneme a osušíme papierovou utierkou. Potom ich osolíme, okoreníme a potrieme zvyšným olejom. Z každej strany grilujeme asi 4 minúty. Podávame s marinovanými reďkovkami a paprikou a ako prílohu tortilly.

Autor: DOBRÉ JEDLO
VIDEO Záhradkár

Užitočné veci do vašej záhrady

 

 

 
 

 Vaša záhrada

Záhradné inšpirácie od našich čitateľov
 najkrajšie cibuľoviny

zuzana danázsová

6 hlasov
 dedkov bicykel

Zuzana Fačková

11 hlasov

Ildikó Nagyová

4 hlasy

Ildikó Nagyová

2 hlasy
 
 

žena.sk

Prečo si nezvoliť pôrod

Prečo si nezvoliť pôrod "na suchu"? Aké sú skúsenosti mamičiek?

Zistite, či ste alergická na vajíčka: Sledujte tieto príznaky!

Zistite, či ste alergická na vajíčka: Sledujte tieto príznaky!

Na internet či k lekárovi: Oplatí sa liečiť online spôsobom?

Na internet či k lekárovi: Oplatí sa liečiť online spôsobom?

Prečo možeme zjesť z tuniaka iba 147 gramov za týždeň? A čo ostatné ryby?

Prečo možeme zjesť z tuniaka iba 147 gramov za týždeň? A čo ostatné ryby?

Víkendový obed! Bravčový steak s marinovanou zeleninou
DOBRÉ JEDLO