07. augusta 2019

Špeciálna pochúťka! Vyskúšajte grilované papriky v bylinkovom náleve 

Spracujte úrodu papriky a pripravte si ju v netypickom recepte, ktorý si obľúbite.

Autor: profimedia.sk

Grilované papriky v bylinkovom náleve 

Potrebujete: 3 červené papriky, 3 žlté papriky, 5 lyžíc olivového oleja, 2 lyžice balzamového octu, 1 lyžicu vínneho octu, soľ, mleté čierne korenie, petržlenovú vňať, 1 vetvičku rozmarínu

Papriky umyte, rozkrojte a očistite od semienok. Dajte ich na rozpálený gril a z obidvoch strán opečte. Keď sú upečené, položte ich na tanierik a pripravte si celofánové vrecúško, do ktorého treba vložiť ešte teplé papriky aspoň na 15 minút. Vo vrecúšku sa zaparia a vy z nich ľahko odstránite šupku.

Medzitým si pripravte zálievku. Do menšieho hrnca dajte olivový olej a keď je teplý, pridajte vínny a balzamový ocot. Pridajte soľ, korenie, bylinky a všetko dôkladne premiešajte. Ošúpané papriky naukladajte do pohárov a zalejte nálevom. Dobre uzatvorte a skladujte v chladničke.

V tomto článku sa zaoberáme paprika ...viac zaváranie ...viac
Autor: Patrícia Poklembová
FocusMedia
VIDEO Záhradkár
  • Aktuálne číslo

Záhradkár

Užitočné veci do vašej záhrady

 

 

 
 

 Vaša záhrada

Záhradné inšpirácie od našich čitateľov
 najkrajšie cibuľoviny

zuzana danázsová

10 hlasov
 dedkov bicykel

Zuzana Fačková

14 hlasov

Ildikó Nagyová

6 hlasov

Ildikó Nagyová

4 hlasy
 
 

žena.sk

Prečo si nezvoliť pôrod

Prečo si nezvoliť pôrod "na suchu"? Aké sú skúsenosti mamičiek?

Zistite, či ste alergická na vajíčka: Sledujte tieto príznaky!

Zistite, či ste alergická na vajíčka: Sledujte tieto príznaky!

Na internet či k lekárovi: Oplatí sa liečiť online spôsobom?

Na internet či k lekárovi: Oplatí sa liečiť online spôsobom?

Prečo možeme zjesť z tuniaka iba 147 gramov za týždeň? A čo ostatné ryby?

Prečo možeme zjesť z tuniaka iba 147 gramov za týždeň? A čo ostatné ryby?

Špeciálna pochúťka! Vyskúšajte grilované papriky v bylinkovom náleve 
Patrícia Poklembová