11. júla 2018

Svieža a chutná! Pripravte olivovo-rajčinovú omáčku na cestoviny

Rýchla, chutná a najmä domáca omáčka na cestoviny, ktorú si zamilujete.

Svieža a chutná omáčka na cestoviny, ako stvorená na leto :-) Autor: profimedia.sk

Omáčka na cestoviny 

Potrebujete: 3 strúčiky cesnaku, 500 g čerstvých paradajok (alebo 50 g sušených paradajok a 375 ml zeleninového vývaru), 75 g čiernych olív bez kôstok, 2 PL olivového oleja, 2 PL nasekanej čerstvej bazalky, soľ na dochutenie

Cesnak ošúpeme a na­jemno nakrájame. Paradajky pokrájame na malé kúsky a olivy posekáme.

V panvici rozohrejte olej a krátko na ňom opečte cesnak (pozor na pripálenie). Pridajte paradajky. Ak použijete sušené paradajky, prilejte aj zeleninový vývar. Na miernom ohni varte prikryté asi 10 minút. Nakoniec pridajte posekané olivy a bazalku. Omáčka vystačí na 400-gramové balenie špagiet.

Vyskúšajte tiež: 

Autor: Záhradkár, Patrícia Poklembová
VIDEO Záhradkár

Užitočné veci do vašej záhrady

 

 

 
 

 Vaša záhrada

Záhradné inšpirácie od našich čitateľov
 najkrajšie cibuľoviny

zuzana danázsová

3 hlasy
 dedkov bicykel

Zuzana Fačková

8 hlasov

Ildikó Nagyová

3 hlasy

Ildikó Nagyová

2 hlasy
 
 

žena.sk

Prečo si nezvoliť pôrod

Prečo si nezvoliť pôrod "na suchu"? Aké sú skúsenosti mamičiek?

Zistite, či ste alergická na vajíčka: Sledujte tieto príznaky!

Zistite, či ste alergická na vajíčka: Sledujte tieto príznaky!

Na internet či k lekárovi: Oplatí sa liečiť online spôsobom?

Na internet či k lekárovi: Oplatí sa liečiť online spôsobom?

Prečo možeme zjesť z tuniaka iba 147 gramov za týždeň? A čo ostatné ryby?

Prečo možeme zjesť z tuniaka iba 147 gramov za týždeň? A čo ostatné ryby?

Svieža a chutná! Pripravte olivovo-rajčinovú omáčku na cestoviny
Záhradkár
Patrícia Poklembová