11. júla 2018

Svieža a chutná! Pripravte olivovo-rajčinovú omáčku na cestoviny

Rýchla, chutná a najmä domáca omáčka na cestoviny, ktorú si zamilujete.

Svieža a chutná omáčka na cestoviny, ako stvorená na leto :-) Autor: profimedia.sk

Omáčka na cestoviny 

Potrebujete: 3 strúčiky cesnaku, 500 g čerstvých paradajok (alebo 50 g sušených paradajok a 375 ml zeleninového vývaru), 75 g čiernych olív bez kôstok, 2 PL olivového oleja, 2 PL nasekanej čerstvej bazalky, soľ na dochutenie

Cesnak ošúpeme a na­jemno nakrájame. Paradajky pokrájame na malé kúsky a olivy posekáme.

V panvici rozohrejte olej a krátko na ňom opečte cesnak (pozor na pripálenie). Pridajte paradajky. Ak použijete sušené paradajky, prilejte aj zeleninový vývar. Na miernom ohni varte prikryté asi 10 minút. Nakoniec pridajte posekané olivy a bazalku. Omáčka vystačí na 400-gramové balenie špagiet.

Vyskúšajte tiež: 

Autor: Záhradkár, Patrícia Poklembová
VIDEO Záhradkár

Užitočné veci do vašej záhrady

 

 

 
 

 Vaša záhrada

Záhradné inšpirácie od našich čitateľov
 najkrajšie cibuľoviny

zuzana danázsová

2 hlasy
 dedkov bicykel

Zuzana Fačková

3 hlasy

Ildikó Nagyová

1 hlas

Ildikó Nagyová

1 hlas
 
 

žena.sk

Čo partnerovi tolerovať a nevyvolávať zbytočné rodinné hádky?

Čo partnerovi tolerovať a nevyvolávať zbytočné rodinné hádky?

Pichľavejšia? Čo vám ešte spôsobí pravidelné holenie?

Pichľavejšia? Čo vám ešte spôsobí pravidelné holenie?

Cvičenie bez svalovice? Chcete zastaviť prirodzené zotavovanie tela?

Cvičenie bez svalovice? Chcete zastaviť prirodzené zotavovanie tela?

Dovolenka pre pleť: TOTO sú 4 chyby, ktorými škodíme svojej pleti

Dovolenka pre pleť: TOTO sú 4 chyby, ktorými škodíme svojej pleti

Svieža a chutná! Pripravte olivovo-rajčinovú omáčku na cestoviny
Záhradkár
Patrícia Poklembová