11. februára 2019

Varíte s pohánkou? Pripravte ju rýchlo so zeleninou

Pohánka sa vracia opäť do slovenskej kuchyne. Pripravte z nej chutný, rýchly a zdravý recept.

Autor: profimedia.sk

Pohánka so zeleninou 

Potrebujete: 150 g pohánky, obľúbenú zeleninu alebo mrazenú zeleninovú zmes, maslo, soľ, čierne korenie, zeleninový vývar, vegetu, syr

Pohánku opláchnite. Ak dávate čerstvú zeleninu, tak ju očistite a nakrájajte na menšie kúsky. Pokojne môžete použiť aj mrazenú zeleninovú zmes. Na hlbokej panvici rozohrejte maslo. Môžete použiť aj bylinkové maslo. Pridajte naň pohánku a chvíľku ju opražte. Potom pridajte zeleninu a dobre premiešajte. Pohánku a zeleninu zalejte horúcim zeleninovým vývarom, ktorý by mal pohánku a zeleninu prekrývať asi 2 cm nad ich povrch. Pomaly varte až kým sa vývar odparí a pohánka zmäkne. Občas premiešajte.

Keď vám v panvici ostane už len pohánka a zelenina, tak ju ešte môžete podľa chuti dosoliť, okoreniť a máte hotovo. Pohánku môžete podávať s nastrúhaným syrom. 

Vyskúšajte tiež: 

V tomto článku sa zaoberáme pohánka ...viac
Autor: Patrícia Poklembová
VIDEO Záhradkár

Užitočné veci do vašej záhrady

 

 

 
 

 Vaša záhrada

Záhradné inšpirácie od našich čitateľov
 najkrajšie cibuľoviny

zuzana danázsová

6 hlasov
 dedkov bicykel

Zuzana Fačková

11 hlasov

Ildikó Nagyová

4 hlasy

Ildikó Nagyová

2 hlasy
 
 

žena.sk

Prečo si nezvoliť pôrod

Prečo si nezvoliť pôrod "na suchu"? Aké sú skúsenosti mamičiek?

Zistite, či ste alergická na vajíčka: Sledujte tieto príznaky!

Zistite, či ste alergická na vajíčka: Sledujte tieto príznaky!

Na internet či k lekárovi: Oplatí sa liečiť online spôsobom?

Na internet či k lekárovi: Oplatí sa liečiť online spôsobom?

Prečo možeme zjesť z tuniaka iba 147 gramov za týždeň? A čo ostatné ryby?

Prečo možeme zjesť z tuniaka iba 147 gramov za týždeň? A čo ostatné ryby?

Varíte s pohánkou? Pripravte ju rýchlo so zeleninou
Patrícia Poklembová