10. februára 2018

Víkendová pochúťka! Chlieb s pečeným cesnakom a petržlenovou vňaťou

Trošku neohrabaný recept, ktorý zachutí aj zasýti. Výborne sa hodí k pivu na víkendový večer s priateľmi.

Autor: profimedia.sk

Potrebujete:  chlieb, 3 hlavičky cesnaku, olivový olej, soľ, maslo, čerstvú petržlenovú vňať, syr - údený alebo neúdený, slaninu

Najprv je potrebné pripraviť si pečený cesnak. Z hlavičky cesnaku odrežte vrchnú časť tak, aby ste videli strúčiky. Potom hlávky pokvapkajte olivovým olejom a zabaľte do alobalu. Dajte do formy na pečenie alebo na plech a pečte 45 minút pri teplote 180 

Upečené strúčiky môžete nakrájať alebo rovno vytlačiť na čerstvý chlieb. Osoľte ho a môžete pokvapkať olivovým olejom alebo maslom. Posypte petržlenovou vňaťou. Použiť môžete aj iné obľúbené bylinky. Podávajte so syrom či slaninkou. 

V tomto článku sa zaoberáme cesnak ...viac
Autor: Patrícia Poklembová

Užitočné veci do vašej záhrady

 
 

 

 
 

 Vaša záhrada

Záhradné inšpirácie od našich čitateľov
 Chilli papričky

Magdalena Csernakova

0 hlasov
 Chilli papričky ako tulipany

Magdalena Csernakova

0 hlasov
 casopiszahradkar

Silvia Krajňáková

4 hlasy
 Náš vianočný kaktus vykvitol v januári. Čím starší, tým krajší :-).

Karol Kováč

7 hlasov
 
 

žena.sk

Naťahuje vám kútiky úst? Uhorková šťava je účinný domáci liek

Naťahuje vám kútiky úst? Uhorková šťava je účinný domáci liek

Vyčistite si vaše krvné kanáliky iba stravou: Poradíme, čo už nejesť!

Vyčistite si vaše krvné kanáliky iba stravou: Poradíme, čo už nejesť!

Zorientujte sa v tom, či je vaša porcia veľká, malá alebo taká akurát

Zorientujte sa v tom, či je vaša porcia veľká, malá alebo taká akurát

Zase ste sa zabudli najesť? Ktorý orgán na to doplatí najviac?

Zase ste sa zabudli najesť? Ktorý orgán na to doplatí najviac?