10. februára 2018

Víkendová pochúťka! Chlieb s pečeným cesnakom a petržlenovou vňaťou

Trošku neohrabaný recept, ktorý zachutí aj zasýti. Výborne sa hodí k pivu na víkendový večer s priateľmi.

Autor: profimedia.sk

Potrebujete:  chlieb, 3 hlavičky cesnaku, olivový olej, soľ, maslo, čerstvú petržlenovú vňať, syr - údený alebo neúdený, slaninu

Najprv je potrebné pripraviť si pečený cesnak. Z hlavičky cesnaku odrežte vrchnú časť tak, aby ste videli strúčiky. Potom hlávky pokvapkajte olivovým olejom a zabaľte do alobalu. Dajte do formy na pečenie alebo na plech a pečte 45 minút pri teplote 180 

Upečené strúčiky môžete nakrájať alebo rovno vytlačiť na čerstvý chlieb. Osoľte ho a môžete pokvapkať olivovým olejom alebo maslom. Posypte petržlenovou vňaťou. Použiť môžete aj iné obľúbené bylinky. Podávajte so syrom či slaninkou. 

V tomto článku sa zaoberáme cesnak ...viac
Autor: Patrícia Poklembová
VIDEO Záhradkár

Užitočné veci do vašej záhrady

 

 

 
 

 Vaša záhrada

Záhradné inšpirácie od našich čitateľov

Ildikó Nagyová

0 hlasov

Ildikó Nagyová

1 hlas
 Nová odroda marhule dozretá teraz v skleniku.

Milan Fiala

9 hlasov
 Apribang

Milan Fiala

8 hlasov
 
 

žena.sk

Vši a hnidy dokážu odolať chemickým prípravkom

Vši a hnidy dokážu odolať chemickým prípravkom

Leto sa blíži... Báječná Dovolenka len za 1 sms!

Leto sa blíži... Báječná Dovolenka len za 1 sms!

Nízky krvný tlak však nemusí znamenať iba závraty

Nízky krvný tlak však nemusí znamenať iba závraty

Maliny vs. černice: Ktoré bobuľové ovocie má lepší nutričný profil?

Maliny vs. černice: Ktoré bobuľové ovocie má lepší nutričný profil?

Víkendová pochúťka! Chlieb s pečeným cesnakom a petržlenovou vňaťou
Patrícia Poklembová