10. februára 2018

Víkendová pochúťka! Chlieb s pečeným cesnakom a petržlenovou vňaťou

Trošku neohrabaný recept, ktorý zachutí aj zasýti. Výborne sa hodí k pivu na víkendový večer s priateľmi.

Autor: profimedia.sk

Potrebujete:  chlieb, 3 hlavičky cesnaku, olivový olej, soľ, maslo, čerstvú petržlenovú vňať, syr - údený alebo neúdený, slaninu

Najprv je potrebné pripraviť si pečený cesnak. Z hlavičky cesnaku odrežte vrchnú časť tak, aby ste videli strúčiky. Potom hlávky pokvapkajte olivovým olejom a zabaľte do alobalu. Dajte do formy na pečenie alebo na plech a pečte 45 minút pri teplote 180 

Upečené strúčiky môžete nakrájať alebo rovno vytlačiť na čerstvý chlieb. Osoľte ho a môžete pokvapkať olivovým olejom alebo maslom. Posypte petržlenovou vňaťou. Použiť môžete aj iné obľúbené bylinky. Podávajte so syrom či slaninkou. 

V tomto článku sa zaoberáme cesnak ...viac
Autor: Patrícia Poklembová
VIDEO Záhradkár

Užitočné veci do vašej záhrady

 

 

 
 

 Vaša záhrada

Záhradné inšpirácie od našich čitateľov
 najkrajšie cibuľoviny

zuzana danázsová

2 hlasy
 dedkov bicykel

Zuzana Fačková

5 hlasov

Ildikó Nagyová

2 hlasy

Ildikó Nagyová

1 hlas
 
 

žena.sk

Môžete so zlomeninou v lete na slnko?

Môžete so zlomeninou v lete na slnko?

Opuchli vám nohy? Okamžite prestaňte jesť TOTO!

Opuchli vám nohy? Okamžite prestaňte jesť TOTO!

Chcete variť zdravo? Preskočte varenie zeleniny!

Chcete variť zdravo? Preskočte varenie zeleniny!

Aféra pred svadbou? Obyčajne býva veľmi krátka

Aféra pred svadbou? Obyčajne býva veľmi krátka

Víkendová pochúťka! Chlieb s pečeným cesnakom a petržlenovou vňaťou
Patrícia Poklembová