10. februára 2018

Víkendová pochúťka! Chlieb s pečeným cesnakom a petržlenovou vňaťou

Trošku neohrabaný recept, ktorý zachutí aj zasýti. Výborne sa hodí k pivu na víkendový večer s priateľmi.

Autor: profimedia.sk

Potrebujete:  chlieb, 3 hlavičky cesnaku, olivový olej, soľ, maslo, čerstvú petržlenovú vňať, syr - údený alebo neúdený, slaninu

Najprv je potrebné pripraviť si pečený cesnak. Z hlavičky cesnaku odrežte vrchnú časť tak, aby ste videli strúčiky. Potom hlávky pokvapkajte olivovým olejom a zabaľte do alobalu. Dajte do formy na pečenie alebo na plech a pečte 45 minút pri teplote 180 

Upečené strúčiky môžete nakrájať alebo rovno vytlačiť na čerstvý chlieb. Osoľte ho a môžete pokvapkať olivovým olejom alebo maslom. Posypte petržlenovou vňaťou. Použiť môžete aj iné obľúbené bylinky. Podávajte so syrom či slaninkou. 

V tomto článku sa zaoberáme cesnak ...viac
Autor: Patrícia Poklembová
VIDEO Záhradkár

Užitočné veci do vašej záhrady

 

 

 
 

 Vaša záhrada

Záhradné inšpirácie od našich čitateľov
 najkrajšie cibuľoviny

zuzana danázsová

4 hlasy
 dedkov bicykel

Zuzana Fačková

9 hlasov

Ildikó Nagyová

3 hlasy

Ildikó Nagyová

2 hlasy
 
 

žena.sk

Prečo si nezvoliť pôrod

Prečo si nezvoliť pôrod "na suchu"? Aké sú skúsenosti mamičiek?

Zistite, či ste alergická na vajíčka: Sledujte tieto príznaky!

Zistite, či ste alergická na vajíčka: Sledujte tieto príznaky!

Na internet či k lekárovi: Oplatí sa liečiť online spôsobom?

Na internet či k lekárovi: Oplatí sa liečiť online spôsobom?

Prečo možeme zjesť z tuniaka iba 147 gramov za týždeň? A čo ostatné ryby?

Prečo možeme zjesť z tuniaka iba 147 gramov za týždeň? A čo ostatné ryby?

Víkendová pochúťka! Chlieb s pečeným cesnakom a petržlenovou vňaťou
Patrícia Poklembová