13. januára 2018

Víkendový obed! Vyskúšajte kuracie prsia s poľníčkom

Vyskúšajte a pripravte si chutný obed. Recept je jednoduchý a zvládne ho každý.

Vyskúšajte tip na chutný obedAutor: profimedia.sk

Valeriánka poľná je známejšia ako šalát poľníček. Dostať ju kúpiť takmer počas celého roka, ale môžete si ju dopestovať aj sami. Dá sa vysievať a zberať niekoľkokrát za sezónu.

Kuracie prsia s valeriánkou

Čo budete potrebovať:

2 kuracie prsia, soľ, korenie na hydinu, sušený cesnak, mleté biele korenie, 50 g lístkov valeriánky, 30 g malých šampiňónov, olej, menšiu bielu cibuľu, menšiu červenú cibuľu, strúčik cesnaku, svetlý balzamikový ocot, olivový olej, varené zemiaky

Rýchly mrkvovo-zelerový šalát, ktorý si obľúbite 
Chutný dezert! Vyskúšajte brownies

Postup:

Kuracie prsia pokrájajte na plátky, posoľte, posypte korením na hydinu a sušeným cesnakom. V panvici rozohrejte olej a mäso opečte z oboch strán domäkka. Mäso vyberte a vo výpeku orestujte šampiňóny. Olúpané cibule a cesnak pokrájajte, pridajte lístky valeriánky a zalejte zálievkou pripravenou zmiešaním olivového oleja, octu, soli a mletého bieleho korenia. Zľahka premiešajte. Opečené kuracie mäso môžete podávať so šampiňónmi, varenými zemiakmi a so šalátom.

Patrí k zime! Úžasne jednoduchá cesnačka, na ktorej si pochutíte 
 

Autor: Peter Záhradník, Patrícia Poklembová

Užitočné veci do vašej záhrady

 

 

 
 

 Vaša záhrada

Záhradné inšpirácie od našich čitateľov
 Nektarinka

Milan

0 hlasov
 Amarilis

Eva Kollerová

0 hlasov
 Snežienkový "koberec"

Anna Jakubovová

2 hlasy
 Jarné krokusy ...

Anna Jakubovová

5 hlasov
 
 

žena.sk

5 princípov stravovania pre každého

5 princípov stravovania pre každého

Faktory, ktoré môžu zvýšiť riziko potratu: Vedeli ste o nich?

Faktory, ktoré môžu zvýšiť riziko potratu: Vedeli ste o nich?

Pred návštevou lekára sa dobre pripravte!

Pred návštevou lekára sa dobre pripravte!

7 trikov z kuchyne: Ako na puknuté vajíčka či stvrdnutý syr?

7 trikov z kuchyne: Ako na puknuté vajíčka či stvrdnutý syr?

Víkendový obed! Vyskúšajte kuracie prsia s poľníčkom
Peter Záhradník
Patrícia Poklembová