14. mája 2018

Vyskúšajte! Domáci bylinkový sirup z mäty a medovky

Chutným bylinkovým sirupom môžete ochutiť studenú vodu, čaj či perlivú vodu a pripraviť si tak osviežujúcu limonádu.

Pripravte domáci bylinkový sirup, na ktorom si pochutíteAutor: profimedia.sk

Sirup z mäty a medovky

Potrebujete: 3 hrste čerstvých lístkov medovky, 1 hrsť lístkov mäty, 29 g kyseliny citrónovej,  1,5 l vody, 1,5 kg trstinového cukru

Vodu dajte do hrnca a prevarte. Potom dajte hrniec preč zo sporáka. Lístky medovky a mäty nahrubo nakrájajte  a pridajte do hrnca. Prikryte utierkou a bylinky nechajte vo vode lúhovať aspoň 15 hodín. 

Výluh precedte cez sitko alebo plátno. Potom dajte výluh do hrnca a ohrievajte. Za stáleho miešania pridávajte trstinový cukor. Cukor sa musí úplne rozpustiť. Nakoniec ešte pridajte kyselinu citrónovú a sirup nechajte zovrieť. 

Horúci sirup nalejte do čistých sklenených fliaš, ktoré dôkladne uzavrite. 

Vyskúšajte tiež: 
Chutné a voňavé - citrónovo-makové mafiny 
Domáca limonáda s rozmarínom

Autor: Patrícia Poklembová
VIDEO Záhradkár

Užitočné veci do vašej záhrady

 

 

 
 

 Vaša záhrada

Záhradné inšpirácie od našich čitateľov
 najkrajšie cibuľoviny

zuzana danázsová

5 hlasov
 dedkov bicykel

Zuzana Fačková

9 hlasov

Ildikó Nagyová

3 hlasy

Ildikó Nagyová

2 hlasy
 
 

žena.sk

Prečo si nezvoliť pôrod

Prečo si nezvoliť pôrod "na suchu"? Aké sú skúsenosti mamičiek?

Zistite, či ste alergická na vajíčka: Sledujte tieto príznaky!

Zistite, či ste alergická na vajíčka: Sledujte tieto príznaky!

Na internet či k lekárovi: Oplatí sa liečiť online spôsobom?

Na internet či k lekárovi: Oplatí sa liečiť online spôsobom?

Prečo možeme zjesť z tuniaka iba 147 gramov za týždeň? A čo ostatné ryby?

Prečo možeme zjesť z tuniaka iba 147 gramov za týždeň? A čo ostatné ryby?

Vyskúšajte! Domáci bylinkový sirup z mäty a medovky
Patrícia Poklembová