13. februára 2018

Využívajte úrodu naplno! Pripravte domácu vegetu či pesto zo zvyškov

Ak ste sa už odhodlali a vaša záhrada prosperuje, bola by škoda nevyužiť vypestovanú Bio zeleninu na 100%. Vyskúšajte naše ekotipy.

Máme pre vás skvelé ekotipy na využitie vypestovanej zeleniny do poslednej šupky. Autor: profimedia.sk

Pesto z vňate koreňovej zeleniny

Ak práve nespracujete vňať z petržlenu či zeleru a nechcete ju ani mraziť, môžete si pripraviť voňavé pesto. Vňať umyte a nasekajte. Dajte ju do mixéra, pridajte cesnak, soľ, mleté čierne korenie, olivový olej a trochu jablkového octu a rozmixujte. Pridať môžete aj vňať z mrkvy.

Čítajte tiež: 
Pestujte zeleninu zo zvyškov 
Vitamíny pre každého! Vysejte žeruchu na obyčajný kúsok vaty 

Domáca vegeta

Ďalší skvelý spôsob ako môžete využiť zvyšky koreňovej zeleniny. Opäť však musí byť zelenina pred čistením dobre umytá. Postup je jednoduchý. Šupky a vňať z mrkvy (ochutnajte či nie je horká), zeleru, petržlenu rozložte na plech s papierom na pečenie. Rúru nahrejte na 50 °C a vložte plech. Dvierka nechajte pootvorené, aby sa zvyšky vysušili. Keď sa vám zdajú už dostatočne suché, vložte ich do mixéra a rozmixujte na jednoduchú domácu vegetu. K zmesi môžete pokojne pridať aj soľ.

Viac skvelých tipov a rád nájdete v špeciálnom vydaní Časopisu Záhradkár - Záhradkárčime v meste, ktorý je v predaji od 5. februára 2018.

Autor: Patrícia Poklembová
VIDEO Záhradkár

Užitočné veci do vašej záhrady

 

 

 
 

 Vaša záhrada

Záhradné inšpirácie od našich čitateľov
 najkrajšie cibuľoviny

zuzana danázsová

2 hlasy
 dedkov bicykel

Zuzana Fačková

5 hlasov

Ildikó Nagyová

2 hlasy

Ildikó Nagyová

1 hlas
 
 

žena.sk

Dovolenka so zárukou: Ako a čo môžete reklamovať?

Dovolenka so zárukou: Ako a čo môžete reklamovať?

Partnerská ponorka! Ako z nej von?

Partnerská ponorka! Ako z nej von?

Začnite jesť druhou rukou ako doteraz: Čo to urobí s vašou postavou?

Začnite jesť druhou rukou ako doteraz: Čo to urobí s vašou postavou?

Nedopité víno, oschnuté krajce chleba: Zužitkujte všetky zvyšky jedla!

Nedopité víno, oschnuté krajce chleba: Zužitkujte všetky zvyšky jedla!

Využívajte úrodu naplno! Pripravte domácu vegetu či pesto zo zvyškov
Patrícia Poklembová